Pavel Novotný
28. ledna 2016 • 20:30

Myslíte si, že jsem starý? Pořád dokážu velké věci, věří Federer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měla to být bitva od prvního do posledního míčku. Nebyla. Novak Djokovič přehrál Rogera Federera ve čtyřech setech (6:1, 6:2, 3:6, 6:3) a postoupil do finále Australian Open, kde bude usilovat o svůj jedenáctý grandslamový titul. Zároveň si 23. vítězstvím zajistil kladnou bilanci i se Švýcarem, který byl jediným hráčem z top TEN, jenž do středečního semifinále držel se Srbem vyrovnané skóre.



Ani další porážka od světové jedničky víru sedmnáctinásobného grandslamového vítěze nezlomila. "Stále jsem schopen porážet ty nejlepší hráče světa na velkých turnajích," říkal Federer na tiskové konferenci.

Roger Federer prohrál se suverénem současného tenisu čtyři poslední utkání na grandslamových turnajích. Kromě čtvrteční porážky ztroskotal na Srbovi ve finále US Open v loňském roce, ve stejném roce i ve stejné fázi dohrál ve Wimbledonu a opět v bitvě o titul skončil na dvorcích v All England Clubu i v sezoně 2013.

VIDEO: Roger Federer na tiskové konferenci

"Stále si na nejlepší věřím. Neztrácím sebedůvěru. Není to lehké, ale to není v tenise nic. Pořád se držím mezi nejlepšími tenisty světa, jsem schopen vydržet běhat po kurtu čtyři pět hodin, není to pro mě problém. Už jsem to několikrát dokázal. Dokážu vyhrávat dlouhé výměny, i když vím, že si řada lidí myslí něco jiného," pokračuje světová trojka.

"Někteří mě považují za starého, ale to pro mě není žádný problém, neděsí mě to. Nemám strach nastoupit proti nejlepším tenistům v jejich top formě, dokážu je porazit," věří otec čtyř dětí.

VIDEO: Roger Federer na Djokoviče ve finále nestačil



Federer byl v minulé sezoně jediným hráčem, který dokázal Djokoviče opakovaně porážet. Z šesti zápasů, ve kterých Srb padl, bylo na straně jeho přemožitele jméno právě švýcarské legendy. Povedlo se jí to v Dubaji, Cincinnati a na Turnaji mistrů ve skupině. "Nikomu nic nemusím dokazovat," podává Federer.

"Jsem samozřejmě zklamaný, že jsem prohrál, ale stále jsem odhodlaný tvrdě makat. Myslím, že jsem měl tady těžký los a dokázal jsem sám sobě, že jsem stále schopen hrát skvělý tenis. Jsem spokojený s hrou, kterou předvádím. Novak je momentálně vládcem tenisu. On je jediný, kdo je schopný mě zastavit. Na French Open se to povedlo ještě Wawrinkovi, ale to je vše," pokračuje sedminásobný wimbledonský vítěz.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud