30. ledna 2016 • 14:59

K titulu byl kousek. Štěpánek s Nestorem po velké bitvě padli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Štěpánek spolu s Kanaďanem Danielem Nestorem prohráli ve finále prvního gransdslamového turnaje roku Australian Open s dvojicí Jamie Murray, Bruno Soares ve třech setech 6:2, 4:6 a 5:7.



Tenista Radek Štěpánek svůj druhý titul na grandslamovém Australian Open nezískal. Český hráč s Kanaďanem Danielem Nestorem prohráli ve finále čtyřhry v Melbourne s britsko-brazilskou dvojící Jamie Murray a Bruno Soares 6:2, 4:6 a 5:7.

Sedmatřicetiletý Štěpánek hrál své páté grandslamové finále a z triumfů se radoval s Indem Leanderem Paesem na Australian Open 2012 a na US Open 2013. S o šest let starším Nestorem tvoří Štěpánek pár od této sezony a před cestou do Melbourne odehráli jen jeden zápas, přesto došli až do finále.

V něm sice získali jasně první set, ale pak se nemohli prosadit při podání soupeřů a horko-těžko bránili vlastní servis. Jednou Štěpánek odvrátil brejkbol i tak, že těsně uhnul ráně Soarese a míč proletěl kolem jeho hlavy do autu.

Ve druhém setu ztratil jako jediný podání levou rukou hrající Nestor. Ve třetím setu přišel o servis i Štěpánek, ale při podání Murraye dokázal česko-kanadský pár odvrátit mečbol a srovnat na 5:5. Jenže Nestor vzápětí přišel pod zataženou střechou v Areně Roda Lavera podruhé o servis a Soares zápas dokončil.

Přesně hodinu po půlnoci australského času poslal Štěpánek při třetím mečbolu soupeřů return do sítě. "V závěru hráli lépe," ocenil český tenista.

Štěpánek se v případě výhry mohl vyrovnat Danielu Vackovi, který jako jediný Čech v Open éře vyhrál tři grandslamové tituly ve čtyřhře. Vacek dvakrát ovládl Roland Garros (1996 a 1997), v roce 1997 s Rusem Jevgenijem Kafelnikovem triumfoval i na US Open.

Úspěch Jamieho Murraye v hledišti přes pozdní hodinu sledoval i jeho mladší bratr Andy, kterého v neděli čeká finále dvouhry se Srbem Novakem Djokovičem. "Andy, máš být v posteli," říkal Jamie při vyhlášení. "Nevím, proč jsi tady a fotíš nás, ale neboj, při tvém finále budu u kurtu a taky ti budu fandit," dodal.

Muži:

Čtyřhra - finále:
J. Murray, Soares (7-Brit./Braz.) - Štěpánek, Nestor (ČR/Kan.) 2:6, 6:4, 7:5.

Ženy:

Dvouhra - finále:
Kerberová (7-Něm.) - S. Williamsová (1-USA) 6:4, 3:6, 6:4.

Junioři:

Dvouhra - finále:
Anderson (Austr.) - Karimov (7-Uzb.) 6:2, 1:6, 6:1.

Čtyřhra - finále:
De Minaur, Ellis (Austr.) - Klein, Rikl (SR/ČR) 3:6, 7:5, 12:10.

Juniorky:

Dvouhra - finále:
Lapková (5-Běl.) - Mihalíková (2-SR) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Kalinská, Mihalíková (2-Rus./SR) - Jastremská, Zarycká (6-Ukr.) 6:1, 6:1.

Britsko-brazilská dvojíce Jamie Murray a Bruno Soares vyhrála finále čtyřhry na Australian Open.
Britsko-brazilská dvojíce Jamie Murray a Bruno Soares vyhrála finále čtyřhry na Australian Open.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud