16. ledna 2017 • 10:52

Za 23 minut vydělal milion a vzdal. Nejde mi o peníze, hájí se Španěl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po krátkém vystoupení na Australian Open se španělský tenista Nicolás Almagro hájil, že si nepřijel na grandslamový turnaj pouze pro prémii za první kolo. Zápas s Francouzem Jérémym Chardym skrečoval za stavu 0:4 po 23 minutách.



Almagro měl v poslední době potíže s lýtkem, ale rozhodl se nastoupit. Z Melbourne si jednatřicetiletý tenista odvezl 50.000 australských dolarů (asi 950.000 korun). Odmítl ale, že jeho motivací byly peníze.

"Šel jsem na kurt, protože jsem si myslel, že můžu hrát. Byl jsem v elitní desítce (žebříčku), vydělal jsem více než deset milionů. Nehrál jsem pro 50 tisíc, to nebyl ten důvod," řekl novinářům 42. hráč světa.

Čtvrtfinalista Australian Open z roku 2013 byl s poraněným lýtkem minulý týden na magnetické rezonanci. Při tréninku před grandslamem prý potíže neměl. "Zranění jsem necítil. Ale výsledek rezonance nebyl dobrý. Tak to je. Dnes jsem na kurtu znovu problém pocítil. Nemohl jsem hrát a musel vzdát," uvedl.

Jen jeden set dnes v Melbourne odehrál Ital Luca Vanni, než zápas s Tomášem Berdychem skrečoval za stavu 1:6 poté, co si nechal ošetřit pravou nohu.

Nicolás Almagro měl v poslední době potíže s lýtkem,
Nicolás Almagro měl v poslední době potíže s lýtkem,

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud