4. dubna 2013 • 08:30

Štěpánek bude první den odpočívat. Davis Cup začne Hájek

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KAZACHSTÁN - ČESKO PÁTEK 8:00 ONLINE | Čtvrtfinálový zápas českých tenistů v Davisově poháru s Kazachstánem v Astaně zahájí v pátek Jan Hájek proti Michailu Kukuškinovi. Po nich nastoupí na antukový kurt poprvé v roli jedničky českého týmu Lukáš Rosol proti Andreji Golubjovovi. Rozhodl o tom čtvrteční los.



"Začíná Honza a mohl by přinést bod do šatny. O to lépe by se pak hrálo Lukášovi a neměl by co ztratit. Po prvním dnu bych byl spokojený s jedna jedna, dva nula by bylo optimální a nula dva hodně špatný," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

Radek Štěpánek, jenž se vrací po operaci krční páteře, je nahlášen do sobotní čtyřhry s Ivem Minářem, s kterým ji ale hrát nebude. Mináře v páru nahradí Hájek nebo Rosol. "Bude záležet na tom, jak budou hrát singly a jak dlouho na kurtu budou," uvedl Navrátil.

Hrdina loňského finále se Španělskem Štěpánek, který je při absenci zraněného Tomáše Berdycha podle žebříčku českou jedničkou, může zasáhnout i do nedělní dvouhry. "Já se dívám po sobotu a co se bude dít potom, to se můžeme bavit v neděli ráno. Doufám, že kluci jsou připraveni a zvládnou to," prohlásil Štěpánek.

Podívejte se na atmosféru v kazašské Astaně, kde odehraje čtvrtfinále Davis Cupu český tým
Video se připravuje ...

Očekávalo se, že za Kazachstán nastoupí v pátek Golubjov a Jevgenij Koroljov, ale kapitán Dias Doskarajev vsadil na Kukuškina. Hráč, který loni na podzim podstoupil operace kyčlí, je na 156. místě světového žebříčku nejvýše postaveným tenistou domácího výběru.

"Nasazení Kukuškina, který měl operaci a moc turnajů neodehrál, je určitě překvapení, ale pořád ještě mohou sestavu změnit a nesmíme být uchlácholení," řekl Navrátil. "Pokud to takhle zůstane, tak je to pro nás lepší," míní.

Čeští tenisté se budou snažit oplatit soupeři dva roky starou překvapivou porážku z Ostravy, od níž v soutěži neprohráli. Tehdy začínal utkání prvního kola rovněž Hájek, který podlehl v pěti setech Golubjovovi a za stavu 2:2 prohrál i s Kukuškinem.

"Já budu na Kukuškina stoprocentně připravený. Není typickým antukovým hráčem, hraje míče brzy po odskoku. Taktika bude ho podržet vzadu a hlavně aby musel běhat, protože pohyb na antuce mu dělá trošku problémy," plánoval Hájek.

Někdejší třiatřicátý hráč světa Golubjov porazil v Ostravě i Berdycha. Rosol hrál s nyní 205. tenistou světa jednou a na challengeru v Neapoli v roce 2008 vyhrál.

Rosol je poprvé jedničkou týmu. Ostrou premiéru v daviscupové dvouhře zažil poprvé před měsícem a půl ve Švýcarsku a prohrál se Stanislasem Wawrinkou. "Určitě je něco jiného hrát, když je rozhodnuto, nebo ne. Už jsem si to naživo zkusil, pomohlo mi to a věřím, že to bude jen lepší a pomůžu přidat bod," uvedl Rosol.

Páteční program v Astaně začne v 8:00 SELČ.

Los čtvrtfinále Kazachstán - ČR (Astana, hala - antuka):

Pátek (08:00 SELČ): Kukuškin (156. v žebříčku ATP) - Hájek (94.), Golubjov (205.) - Rosol (63.),

Sobota (09:00): Ščukin, Golubjov - Štěpánek, I. Minář.

Neděle (10:00): Kukuškin - Rosol, Golubjov - Hájek.

Radek Štěpánek se na kurty vrací po zranění, v Kazachstánu vynechá páteční dvouhry
Radek Štěpánek se na kurty vrací po zranění, v Kazachstánu vynechá páteční dvouhry

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud