10. září 2013 • 15:23

Bez Del Potra, ale sebevědomí. Porazit Berdycha je výzva, tvrdí Monaco

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od neděle se v Praze připravují na velkou bitvu o finále Davis Cupu. Argentinští tenisté přiletěli na souboj s Českem v roli outsiderů, nikoliv ale předem poraženého souboru. Při absenci týmové jedničky Del Potra bude lídrem Juan Monaco. „Na Berdycha jsem připravený,“ hlásí aktuálně 30. hráč světa.



Český tým na své soupeře stejně jako loni nachystal superrychlý povrch, který by měl vyhovovat především Radkovi Štěpánkovi.

„Mluvili jsme se Španěly, takový povrch jsme čekali. Máme dost času si na něj zvyknout, ale kurt je ještě rychlejší, než jsme čekali,“ okomentovala podmínky v O2 Areně argentinská jednička Juan Monaco.

„Budeme to mít těžší než loni (na argentinské antuce Češi vyhráli těsně 3:2), ale tohle je Davis Cup, může se stát všechno. Česko je silný soupeř, ale přijeli jsme vyhrát,“ odpovídal na dotazy novinářů vyhlášený antukář.

Monaco nastoupil v obou posledních vzájemných duelech, kdy se pokaždé radovalo Česko. S Tomášem Berdychem má navíc nejhorší možnou bilanci 0:7. Naposledy spolu hráli v loňském semifinále Davis Cupu, kde se na argentinské půdě po pětisetové bitvě radoval český tenista.

„Na naše zápasy si pamatuji. Je to velice těžký soupeř se silnými údery, poslední sezony mu vyšly. Ale v Davis Cupu jsou šance otevřené,“ zůstal v klidu Monaco.

„Porazit takového hráče je velká výzva. Nedívám se zpátky, budu chtít odevzdat to nejlepší,“ burcoval 29letý tenista.

Argentinci podle očekávání nepřivezli Juana Martína Del Potra, který před sezonou oznámil, že letošní rok v Davis Cupu vynechává.

„Nejsem ten, kdo by měl odpovídat na to, proč s námi Del Potro není. Ale už před sezonou řekl, že letos hrát nebude, tak asi proto,“ uvedl kapitán argentinského týmu Martín Jaite.

Úvodní dvouhry startují v pátek, program pokračuje sobotní čtyřhrou a závěrečnými nedělními singly. Češi obhajují loňské prvenství, které slavili v O2 Areně po výhře nad Španělskem.

Tomáš Berdych při tréninku na semifinále Davis Cupu s Argentinou
Tomáš Berdych při tréninku na semifinále Davis Cupu s Argentinou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud