18. listopadu 2013 • 10:30

Srbové se pustili do Štěpánka: Vychování nechal pár pater pod garáží!

Autor: jj, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Radek Štěpánek prostě v Srbsku populární nebude. To, co začalo loňskou "prostředníčkovou" aférou s Jankem Tipsarevičem, pokračovalo i při finálovém víkendu Davisova poháru v Bělehradě. Nejenže brzy pětatřicetiletý matador s přehledem uhrál rozhodující bod znamenající českou obhajobu "salátové mísy", ale rozčílil domácí tenisty svým výrokem o Novaku Djokovičovi.



O co šlo? Štěpánek se po sobotní čtyřhře, kterou s Berdychem vyhráli, pozastavil nad tím (stejně jako valná většina tenisových expertů), že Srbové do klíčového duelu finále nenasadili Novaka Djokoviče.

VIDEO | Podívejte se, jak Češi zvedli Davis Cup nad hlavu

"Oba jsme schopní padnout pro tým, od roku 2007 to platí a stále se toho držíme. Že ho oni nechali stát, je jejich věc. Pro mě je to zajímavý rozhodnutí nechávat ferrari v garáži. Ale to je otázka na ně," prohlásil loňský i letošní hrdina.

A právě zmínka o ferrari namíchla kapitána soupeřů Bogdana Obradoviče. "Nechal tímhle výrokem své vychování několik pater pod garáží," rýpl si v neděli do Štěpánka, který pak v zápase s Lajovičem získal rozhodující bod.

Hodně smutný pohled pro srbské tenisty...Foto EPA

"Neřekl jsem nic špatného, pronesl jsem to s plným respektem. Myslel jsem tím, že je Novak nejlepším hráčem světa a když ho nenasadili, překvapili mě," bránil se poté český tenista.

Po finále ale Obradovič vítězům sportovně pogratuloval. "Chtěl bych pogratulovat českému týmu, speciálně Radku Štěpánkovi v posledním zápase," uvedl.

"Mám smíšené pocity. Snažili jsme se nejlíp, jak to šlo, bojovali jsme do posledního bodu. Chtěl bych pogratulovat svým hráčům, předváděli letos fantastický tenis. Je hodně těžké být mezi 16 nejlepšími týmy světa po sedm let v řadě," dodal kapitán poraženého týmu.

Radek Štěpánek se objímá s rodiče poté, co porazil Srba Lajoviče a získal rozhodující bod ve finále Davis Cupu
Radek Štěpánek se objímá s rodiče poté, co porazil Srba Lajoviče a získal rozhodující bod ve finále Davis Cupu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud