2. září 2014 • 11:07

V plné síle! Na semifinále Davis Cupu do Francie pojede i Berdych

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nejsilnější sestavě se pokusí čeští tenisté přiblížit daviscupovému hattricku. Kapitán Jaroslav Navrátil dnes povolal na semifinále Davisova poháru ve Francii kvarteto Tomáš Berdych, Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý. Hrát se bude v Paříži na antuce centrkurtu v areálu Roland Garros od 12. do 14. září.



Sedmý hráč světa Berdych chyběl v týmu v dubnovém čtvrtfinále v Japonsku, ale už v květnu oznámil, že do Paříže pojede. Spolu s ním tvoří osu týmu pětatřicetiletý Štěpánek (39. v žebříčku ATP) a výběr doplňují Rosol (27.) s mladíkem Veselým (75.).

Berdych má společně se Štěpánkem lví podíl na úspěšném tažení tenistů v Davis Cupu. Pod kapitánem Navrátilem hráli finále v roce 2009, v roce 2012 získali pro Česko "salátovou mísu" poprvé po 32 letech a loni dokázali triumf zopakovat.

I Francouzi povolali nejsilnější tým. Kapitán Arnaud Clément nominoval světovou desítku Jo-Wilfrieda Tsongu, Richarda Gasqueta (14.), Gaëla Monfilse (24.) a Juliena Benneteaua (28.). Náhradníkem je Gilles Simon (31.).

Roland Garros, kde se hraje French Open od roku 1928, bude dějištěm daviscupového utkání poprvé po 12 letech. Zápas se uskuteční na hlavním kurtu Philippa Chatriera s kapacitou 15.000 míst a mělo by být vyprodáno.

Češi se s Francií střetnou popatnácté, bilance je vyrovnaná 7:7. Naposledy v roce 2009 v prvním kole v Ostravě zvítězila dvojice Berdych, Štěpánek poměrem 3:2. V posledních pěti zápasech vždy každý tým využil výhody domácího prostředí.

Do Francie tenisté odletí v neděli a budou mít čtyři dny na to, aby si po amerických betonech zvykli na antuku. Ve čtvrtek je na pořadu los pořadí zápasů. Páteční dvouhry začnou v 10:30, sobotní čtyřhra je na programu od 14:00 a v neděli se bude hrát od 10:30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud