14. září 2014 • 14:36

Francie - Česko 4:1. Rosol padl, jediný bod ve Francii získal Veselý

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jediný bod pro české barvy získal v semifinále Davis Cupu ve Francii mladík Jiří Veselý. Ten v první nedělní dvouhře už za rozhodnutého stavu porazil Juliena Benneteaua 6:4 a 6:3. Ve druhém zápase Lukáš Rosol podlehl Gaelu Monfilsovi o boji 7:5, 4:6 a 5:7 a Češi podlehli Francii celkově 1:4.



I nedělní zápasy, ač už o nic nešlo, se hrály antuce slavného centrkurtu Philippa Chatriera v areálu Rolanda Garrose před zcela zaplněným hledištěm.

"Každý zápas v Davis Cupu je nesmírně těžký. Překvapilo mě, kolik diváků přišlo, a byl to zážitek hrát před plným hledištěm," řekl Veselý, který má za sebou čtvrtý zápas v soutěži. Poprvé vyhrál letos za rozhodnutého stavu v Japonsku. "Dobře jsem podával, snažil jsem se hrát agresivně a rozběhat ho," dodal.

Ve druhé nedělní dvouhře bavil obecenstvo Monfils. Rosol nad ním sice vyhrál první set, ale pak byl od základní čáry jistější a variabilnější domácí hráč. Hledištěm, oslavujícím postup, několikrát oběhla mexická vlna, do které se netradičně zapojil i hlavní rozhodčí. Monfils rozparádil publikum ještě více, a to nejen výhrou, ale také úderem ve výskoku mezi nohama, kterým zaskočil českého hráče.

Čeští obhájci titulu přišli o naději na daviscupový hattrick po úvodních dvou dnech. V pátek nejprve Tomáš Berdych podlehl Richardu Gasquetovi 3:6, 2:6, 3:6 a Rosol pak prohrál s Jo-Wilfriedem Tsongou podobně jasně 2:6, 2:6, 3:6.

Naději měla vykřesat sobotní čtyřhra, ale v té se ve druhém setu zranil Radek Štěpánek a s Berdychem podlehli Tsongovi a Gasquetovi 7:6, 4:6, 6:7, 1:6.

Francie si zahraje finále Davisova poháru poprvé od roku 2010, bude usilovat o jubilejní desátý titul v historii a první po 13 letech. Doma bude v listopadu hostit Švýcarsko, které přijede s Rogerem Federerem a touží po prvním vavřínu.

Semifinále tenisového Davisova poháru v Paříži:
Francie - ČR 4:1
Benneteau - Veselý 4:6, 3:6, Monfils - Rosol 5:7, 6:4, 7:5.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud