Jan Jaroch
16. září 2014 • 04:58

Davis Cup v budoucnosti? Štěpánek kapitánem, Veselý a Pavlásek na kurtu

Autor: Jan Jaroch, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek dosáhli za poslední roky v Davisově poháru na úspěchy, kterých se český fanoušek v následujících letech, možná i desetiletích nemusí dočkat. Roky však zastavit nejde. Brzy šestatřicetiletý rodák z Karviné se chtě nechtě bude pomalu loučit s kariérou, Berdych se zase dost možná soustředí na svou kariéru.  Pesimismus však není na místě.



Přinejmenším za pár let, pokud se ve světě neztratí dva české talenty. Existuje šance, že by Jiří Veselý (21) s Adamem Pavláskem (19) mohli alespoň částečně navázat na éru Tomáše Berdycha s Radkem Štěpánkem. Jednu salátovou mísu už ostatně tihle mladíci mají doma, v roce 2011 ji spolu vyhráli mezi juniory.

Český tenista Jiří Veselý v utkání Davis Cupu s Francouzem BennetauemFoto Reuters
Trochu se zasněme. Davis Cup roku 2020, kapitán Radek Štěpánek nominuje k úvodním dvouhrám své osvědčené opory Jiřího Veselého s Adamem Pavláskem. Oba spolu tvoří i silný deblový pár a Česko je opět považováno za těžkou váhu v prestižní týmové soutěži. Je to smělá, leč zdaleka ne nesplnitelná vize.

 „Brzdím pesimistické předpovědi a věřím v řadu atraktivních utkání s atraktivními soupeři a hráči. A podívejte se, jak hrál v Paříži Jirka Veselý. Třeba za pár let budeme řešit důležitost a význam dvojice Pavlásek, Veselý,“ prohlásil Miroslav Černošek, majitel České sportovní, jež týmové soutěže zaštiťuje.

Soumrak éry Tomáše Berdycha s Radkem Štěpánkem otevírá dveře novým tvářím. O potenciálu Jiřího Veselého netřeba pochybovat. V červenci bylo téměř dvoumetrovému levákovi teprve 21 let, už se zabydlel v elitní stovce žebříčku.

Kdo ví, jak vše dopadne. Možná se bude se Štěpánkem za pár let potkávat i jinak. Daviscupový tým budoucnosti? To by mohli být Veselý s Pavláskem a Štěpánek na lavičce jako kapitán.

CELÝ ČLÁNEK A ROZHOVOR S MIROSLAVEM ČERNOŠKEM O BUDOUCNOSTI ČESKÉHO DAVISCUPOVÉHO TÝMU ČTĚTE V ÚTERNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Jiří Veselý, Radek Štepánek, Lukáš Rosol, Tomáš Berdych a kapitán Jaroslav Navrátil před semifinále s Francií
Jiří Veselý, Radek Štepánek, Lukáš Rosol, Tomáš Berdych a kapitán Jaroslav Navrátil před semifinále s Francií

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud