iSport.cz
7. března 2015 • 18:50

Zlomili jsme je! Češi pózovali s raketou, kterou zničil vzteklý Australan

Autor: iSport.cz, Květoslav Šimek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlomili je a udrželi naději na postup, i když to bude v neděli hodně těžký úkol. Mladí čeští tenisté Jiří Veselý a Adam Pavlásek předvedli ve čtyřhře proti Australanům Grothovi s Hewittem fantastický výkon a po výhře si mohli užívat ovací ostravské haly. A taky si zapózovali s raketou, kterou v pátém setu rozsekal frustrovaný Samuel Groth.



Zbytky Grothovy rakety, kterou zlámal za stavu 2:5 v rozhodujícím setu, přinesl někdo do šatny českého týmu a rozjuchaní mladíci se s památkou na své velké vítězství zvěčnili na Facebook. „Slyšel jsem ránu a viděl jsem, jak ji zahodil. Co mi blesklo hlavou? Že jsme na dobré cestě,“ vykládal na tiskové konferenci Adam Pavlásek.

Jiří Veselý s Adamem Pavláskem pózují s raketou, kterou ve čtyřhře rozstříkal Australan Groth
Jiří Veselý s Adamem Pavláskem pózují s raketou, kterou ve čtyřhře rozstříkal Australan Groth

„Bylo to na 5:2 na double break, pro nás v té situaci pozitivum,“ popisoval situaci Jiří Veselý . „Stačilo využít jednu z šancí. Byla to jeho frustrace, psychicky to nezvládl,“ pochvaloval si jednadvacetiletý tenista.

Žádné velké plány ale s nezvyklou trofejí sobotní čeští hrdinové nemají. „Asi to nechám v šatně,“ krčil rameny Pavlásek, který vedle přeci jen zkušenějšího Veselého předvedl ve čtyřhře proti australské dvojici, ve které byla i bývalá světová jednička Hewitt, životní výkon.

"Bylo to opravdu výjimečné. Jsem rád, že jsem vůbec dostal šancí. Začátek nebyl dobrý, byl jsem trošku svázaný. Pak jsem se naštěstí odreagoval a s prvním brejkem to ze mě spadlo," dodal dvacetiletý český talent.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud