19. září 2015 • 10:50

Češi slaví v baráži důležitý bod, čtyřhru v Indii jasně ovládli

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je nejspíš klíčový moment! Radek Štěpánek s výborně hrajícím Adamem Pavláskem zvládli v Indii důležitou čtyřhru a přiblížili české tenisty k udržení ve Světové skupině Davisova poháru. V Dillí dnes porazili zkušené deblisty Rohana Bopannu s Leanderem Paesem překvapivě jasně 7:5, 6:2 a 6:2. Čeští hráči vedou 2:1 a v závěrečných dvouhrách mají dvě možnosti získat rozhodující bod.



V neděli by se měli nejdříve od 6:30 SELČ střetnout Jiří Veselý a Yuki Bhambri, ale je možné, že Veselého po jeho nepovedeném pátečním utkání nahradí Štěpánek nebo Pavlásek. "Chtěl bych, aby ten, který tam půjde, se pokusil udělat třetí bod hned," řekl kapitán Jaroslav Navrátil. Jasno má v tom, že k případné rozhodující dvouhře proti Somdevu Devvarmanovi nastoupí Lukáš Rosol

Do čtyřhry se Navrátil rozhodl postavit ke Štěpánkovi dvacetiletého Pavláska, aby šetřil Rosola na neděli, a sázka na mládí se vyplatila. Pavlásek podobně jako v deblu proti Austrálii letos v 1. kole utkání zvládl a zahrál výtečně.

"Bál jsem se jen toho, že Adam Radka moc respektuje, ale jak jsme viděli, tak se perfektně doplňovali a výborně returnovali. Adam pomáhal v těžkých situacích. Nebál se. Myslím si, že ani největší optimista nečekal vítězství 3:0," řekl Navrátil.

"Před Adamem, který hrál svůj druhý daviscupový zápas a proti takovým deblovým hvězdám, musím smeknout," ocenil Štěpánek parťáka. "Je skvělé, že máme druhý bod a děkuji Radkovi za výborný debl," uvedl Pavlásek.

Na dálku je chválil také Berdych

Výkon Štěpánka s Pavláskem okomentoval i Tomáš Berdych, který se z duelu v Indii omluvil. "Borci, skvěle," napsal pátý hráč světa na sociálních sítích.

Indové zasypali od začátku Pavláska sprškou úderů a zkušeného deblistu Štěpánka do hry moc nepouštěli. Český mladík ale plán domácích, jak získávat body, překazil. Dobře returnoval, prohazoval a na síti se s voleji bravurně popasoval. Nejslabším hráčem byl na dvorci třináctý deblista světa Bopanna, který hodně kazil.

Za stavu 5:4 v prvním setu sice Pavlásek udělal při setbolu dvojchybu a o podání přišel, ale vzápětí to byl on, kdo donutil ke ztrátě servisu Paese a Štěpánek první set doservíroval. Ve druhém se Češi dobře doplňovali a domácí přehráli.

Od druhé sady klesl i výkon vítěze osmi grandslamů a bývalé deblové jedničky Paese. "Říkal jsem, že čím víc času na kurtu strávíme, tím to bude pro Leandera těžší, že se to na něm musí podepsat," řekl Štěpánek, který s Paesem získal dva grandslamové tituly. "Ale bylo to i tím, že jsme je doopravdy k ničemu nepustili. Nedávali jsme jim šance a hráli jsme skvěle od začátku do konce," dodal český hráč.

Po nočním dešti bylo opět vedro, pocitová teplota dosahovala 44 stupňů Celsia, ale čeští tenisté působili svěže. A znovu to byl Pavlásek, po jehož ranách přišel důležitý brejk třetí sady na 3:2. Štěpánek "tvrdil muziku" solidním servisem a technickými voleji a český pár si už jistě dokráčel pro důležitý bod.

"Není toho moc co vytknout. Fungovala taktika a ani jeden z nás neměl slabší chvilku. Hráli jsme konstantě od začátku do konce, a proto byl takový výsledek," řekl Štěpánek.

V pátečních dvouhrách dvouhrách Rosol porazil Bhambriho 6:2, 6:1 a 7:5, ale čtyřicátý hráč světa Veselý, který je při neúčasti Berdycha českou jedničkou, se v horku a vlhku rychle unavil a s Devvarmanem prohrál 6:7, 4:6 a 3:6.

Baráž o účast ve Světové skupině tenisového Davisova poháru v Dillí:

Indie - ČR 1:2 po druhém dnu:

Bopanna, Paes - Štěpánek, Pavlásek 5:7, 2:6, 2:6.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud