29. listopadu 2015 • 16:20

79 let čekání je u konce. Velká Británie vyhrála Davisův pohár

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisté Velké Británie vyhráli po 79 letech Davisův pohár, získali ho celkem podesáté. Finálový triumf jim zajistil druhý hráč světa Andy Murray, který dnes porazil Davida Goffina po setech 6:3, 7:5, 6:3 a na antuce v Gentu získal rozhodující třetí bod. Británie tak nad Belgií zvítězila 3:1 na zápasy.



"Je to ten nejkrásnější pocit, jaký si umíte představit," řekl britský kapitán Leon Smith. "Andy ukázal, že je absolutní superhvězda. On bude říkat, že to je týmový úspěch, že se o to zasloužili všichni, ale je ohromující, co on sám dokázal," uvedl Smith.

Andy Murray byl ústřední postavou Britů v celém letošním ročníku. Vyhrál všech osm dvouher a další tři body přidal s bratrem Jamiem ve čtyřhře. "Nemůžu uvěřit, že jsme to dokázali. Užijeme si to, protože se to nemusí opakovat," řekl Murray.

Skotský rodák Andy Murray ve finále porazil v pátek Rubena Bemelmanse a v sobotu s bratrem Jamiem v deblu Goffina se Stevem Darcisem.

V duelu s Goffinem ukázal Murray skvělou defenzivu. Výborně se pohyboval, skoro nezkazil úder a jen jednou na začátku třetí sady ztratil servis. Při soupeřově podání využil po dlouhé výměně, v které se bránil, druhý mečbol přesným lobem.

Britové ziskem "Salátové mísy" navázali na poslední triumf z roku 1936. Desátým vavřínem v soutěži se dostali na třetí místo, lepší už jsou jen Australané (28 titulů) a Američané (32). Češi jsou s třemi výhrami spolu s Němci sedmí.

Belgie - Velká Británie 1:3
Goffin - A. Murray 3:6, 5:7, 3:6.

Andy Murray předvedl proti Belgii výborné výkony.
Andy Murray předvedl proti Belgii výborné výkony.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud