5. března 2016 • 22:50

Davis Cup: Italové vyřadili oslabené Švýcary, Francie Kanadu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisté Itálie a Francie si v nejkratší možné době zajistili už po čtyřhře postup do čtvrtfinále Davisova poháru. Italové vedou 3:0 nad Švýcarskem, které hraje bez největších hvězd Rogera Federera a Stana Wawrinky. Francouzi si také doma poradili s rovněž oslabenou Kanadou, které chybí světová třináctka Milos Raonic. Ve čtvrtfinále může být Francie soupeřem českých reprezentantů.



Překvapivě naopak prohrávají Srbové s Kazachstánem, byť mají k dispozici nejlepšího tenistu posledních let Novaka Djokoviče. Ten ve čtyřhře po boku bývalé jedničky deblového žebříčku Nenada Zimonjiče podlehl na tvrdém povrchu v Bělehradu dvojici Andrej Golubjov, Alexandr Nědovjesov 0:3 na sety.

"Pro čtyřhru mi chybí trénink i praxe. Ale zítra je nový den a jsem si jistý, že singl odehraju líp. Není to poprvé, co prohráváme. Bylo to tak v semifinále i finále, když jsme získali trofej," připomněl Djokovič rok 2010 a vyhrané souboje s Čechy a ve finále s Francouzi.

Britští obhájci titulu se v duelu s Japonskem ujali po čtyřhře vedení 2:1 na zápasy díky bratrům Andymu a Jamiemu Murrayovým. Blíže k vítězství jsou vedle Britů, českých tenistů v Německu a Kazachů také Američané v Austrálii, Chorvaté v Belgii a Argentinci v Polsku.

V Melbourne se kapitán domácích tenistů Lleyton Hewitt vrátil na kurty a spolu s Johnem Peersem notně potrápili favorizované bratry Boba a Mika Bryanovy, druhý bod ale získali Američané. Hostující pár zvítězil 6:3 v pátém setu.

Bývalý první hráč světa a dvojnásobný grandslamový šampion Hewitt, jenž před šesti týdny na Australian Open ukončil kariéru, nevyloučil, že by mohl nastoupit i v neděli proti Jacku Sockovi. "Je to možné. S tím, jak jsem hrál, jsem byl spokojený," řekl Hewitt.

1. kolo Světové skupiny tenisového Davisova poháru - po čtyřhře:
Melbourne: Austrálie - USA 1:2
Hewitt, Peers - B. Bryan, M. Bryan 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 3:6.

Gdaňsk: Polsko - Argentina 1:2
Kubot, Matkowski - Berlocq, Olivo 6:3, 6:4, 6:4.

Lutych: Belgie - Chorvatsko 1:2
Bemelmans, Goffin - Dodig, Škugor 6:7 (5:7), 3:6, 1:6.

Birmingham: Velká Británie - Japonsko 2:1
A. Murray, J. Murray - Nišioka, Učijama 6:3, 6:2, 6:4.

Bělehrad: Srbsko - Kazachstán 1:2
Djokovič, Zimonjič - Golubjov, Nědovjesov 3:6, 6:7 (3:7), 5:7.

Pesaro: Itálie - Švýcarsko 3:0
Bolelli, Seppi - Chiudinelli, Laaksonen 6:3, 6:1, 6:3.

Guadeloupe: Francie - Kanada 3:0
Gasquet, Tsonga - Bester, Pospisil 7:6 (7:4), 6:1, 7:6 (7:4).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud