Květoslav Šimek
10. července 2016 • 15:31

Navrátil dostal medovinu, tenisté proti Francouzům antistresové kuličky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

První část výpravy českých tenistů dorazila na čtvrtfinále Davis Cupu do Třince vlakem. S kapitánem Jaroslavem Navrátilem přicestovali Jiří Veselý, Adam Pavlásek a jako pátý hráč české sestavy Zdeněk Kolář. Radek Štěpánek a Lukáš Rosol se k týmu připojili večer. Česká jednička Tomáš Berdych se tentokrát z Davis Cupu proti Francii (Tsonga, Poullie, Mahut, Herbert) omluvil. V hokejové Werk Areně se bude hrát v pátek, v sobotu a v neděli, začátky zápasů jsou ve 14, 12 a 13 hodin.

 



"Těšíme se, Třinec je pro nás nové prostředí. Je to hokejové město, ale já doufám, že o víkendu bude i tenisové," říkal po příjezdu Jaroslav Navrátil. Od starostky města Věry Palkovské dostal láhev medoviny, hráči antistresové kuličky.

"Francouzi nemají šanci," usmívala se Palkovská, která si pak v nově vybudované nádražní hale párkrát pinkla s Veselým a Kolářem. "Doufám, že kluci pro naše vítězství udělají maximum, byť nás čeká velice těžký soupeř," říká kapitán Navrátil.

Tomáš Berdych se po úspěšném Wimbledonu omluvil, jak moc bude chybět?
"Bude chybět. Je to první hráč, hráč první světové desítky, hrál teď semifinále Wimbledonu. My ale teď nemůžeme spekulovat. Tomáš se rozhodl, já to jako kapitán respektuju. Letošní sezona není jednoduchá, je tam olympiáda, po Davis Cupu má hrát ve Washingtonu, v Torontu, v Cincinnaty. Tělo taky potřebuje odpočívat. Tomáš už není nejmladším hráčem a rozhodl se, jak rozhodl."

V českém týmu panuje před bitvou s Francií dobrá nálada
Video se připravuje ...

Na druhou stranu, i Francouzům budou chybět Gasquet nebo Monfils. Jak tedy vidíte šance týmu?
"Oni jsou také oslabení. Tak zkušený hráči jako Gasquet, Monfils nebo Simon, to je pro ně taky velká ztráta. Poullie je příslibem do budoucna, je to velice dobrý hráč, stejně starý jako Adam Pavlásek, i Jirka Veselý jej dobře zná. Bude mít ale premiéru v Davis Cupu a to všichni víme, trošičku svazuje. To si vyzkoušeli všichni. Trochu bude mít výhodu, že bude hrát v cizím prostředí, ne domácím. My se budeme dívat na to, abychom se pokusili udělat dva body přes něj a pokusili se někde urvat třetí bod. I když to bude složité. Tsonga v této formě je velice těžko k poražení a viděl jsem finále Wimbledonu jejich čtyřhry, kdy Herbert s Mahutem vyhráli celý Grand Slam. Ale tohle je Davis Cup, ne normální turnaj. Bývá nevyzpytatelný."

Čeští tenisté dorazili do Třince
Video se připravuje ...

Rosol a Štěpánek přijedou později?
"S oběma jsem mluvil, trošičku si ještě chtěli odpočinout. Lukáš chtěl zůstat u rodiny, Radek jel k rodičům, v neděli večer už budou s námi."

Hraje se poprvé v Třinci, máte nějaké osobní vzpomínky na tohle město?
"Mám jednu hodně dávnou, hrál jsem tady jako starší žák. (usmívá se) To už je opravdu hodně let dozadu. Ale byl jsem tady párkrát na hokeji ve staré hale a jednou i v nové. Vzpomínky mám příjemné. Třinec je sportovní město. Publikum v Praze a Ostravě známe. Věřím, že nám budou v Třinci pomáhat fanoušci stejně. Těšíme se na to!"

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud