Květoslav Šimek
11. července 2016 • 19:30

Štěpánek v Třinci? S Klusem jsem tady prohrál ze stavu 6:0, 5:0 a 40:0

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český daviscupový tým se v Třinci představí poprvé v historii. Ovšem matador týmu Radek Štěpánek prostředí na česko-polském pomezí zná velmi dobře. "Za svého mládí jsem tady odehrál strašidelně moc turnajů," vzpomínal karvinský rodák před čtvrtfinálovou bitvou s Francií.



Budete hrát v nové hale, v novém prostředí. Jaké jsou po prvních trénincích vaše poznatky?
"S Davis Cupem jsme tady poprvé, ale já tady za svého mládí odehrál strašidelně moc turnajů. Dokonce i jeden památný zápas, kdy jsem tady s místním klukem Tomášem Klusem vedl 6:0, 5:0 a 40:0 a ještě jsem to utkání dokázal prohrát! Takže pro mě to tady nové není... Jinak jsme tady den a půl a už se tady cítíme jako doma. Je o nás fantasticky postaráno, i místní Třinecké železárny nás dlouho podporují. Symbióza je fantastická, budeme se snažit odměnit za podporu a starost."

Počkejte, myslíte zpěváka Tomáše Kluse?
"Ne, ten zpěvák, ne." (usmívá se)

Třinecká Werk Arena má tenisovou kapacitu 4,5 tisíce diváků, nebude vadit, že jich bude méně, než v Ostravě nebo v Praze?
"O to víc budou hulákat a povzbuzovat! Třinec je sportovní město, nápis Oceláři tady vidíte všude kolem. A věřím, že nás naše divácká kleka zase bude hnát dopředu."

Radek Štěpánek se v Třinci připravuje na svůj další Davis Cup
Video se připravuje ...

Vy jste i velký fotbalový fanda, neotřese francouzskými tenisty prohra ve finále EURA?
"To s nimi asi otřáslo v neděli, ale rozhodně to nebude mít vliv na jejich výkony o víkendu. Víme, že Francouzi už hodně dlouho usilují o to, aby tahle generace pohár vyhrála. Takže budou hladoví a půjdou nám po krku."

Vás fotbalové finále nepřekvapilo?
"Trošku překvapilo, tipoval jsme v naší tipovací soutěži, že vyhraje Francie. Ale o tom ten sport je. Je to turnaj. Portugalci dvakrát vyhráli v normální hrací době a jsou mistry Evropy. Potřebovali i trochu štěstí, táhnul je Ronaldo. Ať si o něm lidi povídají, co chtějí, tak vyhrál Champions League, vyhrál mistrovství Evropy. A to hovoří za všechno."

Ještě jedna fotbalová otázka - jak se jako karvinský rodák těšíte na Karvinou v první lize?
"Je to neskutečné! Pamatuju si, že když jsem byl malý, tak se první liga v Karviné hrála. Atmosféra byla fantastická, my měli kurty hned vedle stadionu. Tohle si pamatuju a těším se."

Davis Cup hráváte od roku 2003, kde stále berete motivaci, že stále dáváte týmové soutěži přednost před případným odpočinkem?
"Tady v těch ochozech. Pro mě je Davis Cup srdcová záležitost. Jako dítě jsem o tom snil, vyhrát pohár. A dvakrát se nám to povedlo. Za sebe můžu říct, že krásnější pocity a krásnější emoce, které jsem zažil na kurtu při Davis Cupu, jsem na normálním turnaji nezažil."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud