13. července 2016 • 16:45

U pece jsem vydržel minutu, dělníky v železárnách obdivuju, žasl Pavlásek

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z původně plánované hodinové prohlídky Třineckých železáren se tenisté Radek Štěpánek a Adam Pavlásek vrátili společně s kapitánem Jaroslavem Navrátilem až po dvou hodinách. Natolik je prohlídka Werku, jak se místním železárnám říká, strhla. "Největší mimosportovní zážitek, jaký jsem kdy u Davis Cupu zažil!" komentoval návštěvu Štěpánek. S Pavláskem i Navrátilem pak vysekli poklonu všem místním dělníkům.



Tenisté vyrazili na obhlídku železáren v poledne. Nejvíc je zaujal odpich pod vysokou pecí. Pavlásek se oblékl do nehořlavého ochranného obleku, ale u pecí vydržel jen minutu. "Déle to nešlo, strašně mě pálily oči, byl jsem celý zpocený a musel jsem pryč. Obdivuju chlapy, kteří jsou tady osm hodin denně," hlásil Pavlásek.

To samé říkal i Štěpánek , který se živě zajímal o všechny procesy kolem. I proto se původně hodinová prohlídka protáhla na dvě hodiny. Kapitán pak musel výjimečně zrušit odpolední trénink. "Stálo to za to, opravdový zážitek," dodal Štěpánek.

Tenisté už během přípravy v Třinci stačili navštívit i dětský stacionář Slunéčko. Lukáš Rosol a Jiří Veselý dětem v úterý předali šek na 25 tisíc korun. S kapitánem Jaroslavem Navrátilem rozdali i pár fotek a podpisů.

Radek Štěpánek se v Třinci připravuje na svůj další Davis Cup
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud