Květoslav Šimek
15. července 2016 • 20:50

Tragédie ovlivnila Davis Cup. Bylo to těžké, shodli se Tsonga i Rosol

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teroristický čin v Nice otřásl všemi tenisty při čtvrtfinále Davis Cupu v Třinci. Jo-Wilfried Tsonga se na šok z tragédie po prohře s Lukášem Rosolem rozhodně nevymlouval. I když bylo vidět, že v něm emoce vřou. Tichým hlasem mluvil o tom, že i v tak těžké situaci je třeba jít na kurt a bojovat. Stejně to vnímal i Lukáš Rosol, který Tsongu (podruhé za sebou) senzačně porazil a přinesl českému týmu ve čtvrtfinále Davis Cupu první bod.



"Ano, když jsme vstali, bylo to hodně smutné," líčil Tsonga. "Byli jsme v šoku z toho, co se stalo ve Francii. Ale víte, tohle je součást naší práce. Musíme jít na kurt a bojovat i tak, i když je to těžké. Snažil jsem se podat co nejlepší výkon na kurtu. Navzdory této tragédii a tomu, co se stalo. O to jsem se snažil,“ tvrdil.

I Lukáš Rosol přiznal, že s ním tragédie zamávala. Dozvěděl se ji ještě v noci před zápasem. "Já jsem nemohl v noci spát, byl jsem plný myšlenek na zápas, tak jsem se v jednu hodinu podíval na internet a měl jsem z toho hodně špatný pocit," popisoval Rosol. "Je to smutné, co se děje..."

Rosol připustil, že tragédie nechala na hráčích Francie stopy. "Měli na teplákovkách černé stužky, je možné, že je to ovlivnilo. Ostatně jako i nás. Já jsem před zápasem spal jen čtyři hodiny, sám jsem si ráno říkal, jak to nakonec bude vypadat. Jsem rád, že jsem to zvládl a přinesl první bod,“ zakončil.

Start Davis Cupu provázela zvýšená bezpečnostní opatření
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud