Richard Šíma
17. července 2016 • 17:10

Celý týden se mi špatně podávalo, stěžoval si Veselý po porážce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl Jo-Wilfriedu Tsongovi mnohem vyrovnanějším soupeřem než v pátek Lucasi Pouillemu. Vyhrál první set, ten druhý ztratil až v tie-breaku, teprve ve třetím setu mu Francouz poprvé prolomil podání. Přesto odešel Jiří Veselý z kurtu poražen. A přesto že si své podání dlouho držel, na vlastní servis si po utkání stěžoval. Proč? Protože vyrobil osm dvojchyb. Některé ve velmi kritických okamžicích.



„Nevím, čím to bylo, ale celý týden se mi špatně podávalo,“ pravil Jiří Veselý po utkání  v rozhovoru pro ČT sport. Těch dvojchyb bylo moc. Jakoby mě svazovala nervozita,“ řekl český tenista.

Na kurtu se v neděli cítil podle svých slov zřetelně lépe než v pátek, kdy na něj dolehl tlak. „Proti Tsongovi jsem neměl co ztratit, hrálo se mi lépe,“ pravil Veselý.

Kde zápas nakonec ztratil, to dobře věděl. První újma přišla na začátku tie-breaku, jímž poté, kdy získal první sadu pro sebe, vrcholil druhý set. Dvěma dvojchybami poslal soupeře do vedení 3:0.

„Bohužel, to se stát nemělo. Kdybych ten druhý set zvládl, mohlo to dopadnout všechno jinak. Pak ve třetím setu jsem udělal několik lehkých chyb, nešel jsem na síť, kdy jsem jít měl,“ vypočítával Veselý.

„A podobné to bylo v tom klíčovém gemu ve čtvrtém setu. Tam jsem ideálně nenakombinoval ty výměny, Tsonga to ode mě dostal na forhend, a to nebylo dobře. Z bekhendu tak dobrý není,“ poznamenal český tenista.

„Celkově si ale myslím, že jsme proti Francii podali dobrý výkon. Škoda, že jsme do toho třetího dne nevstupovali za stavu 2:1 pro nás, to by se nám hrálo lépe, ale nedá se nic dělat. Francouzi potvrdili, že jsou velice silný tým,“ dodal Veselý bezprostředně po utkání.





Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud