22. září 2016 • 14:59

Los 1. kola Davis Cupu: Češi pojedou bojovat o postup do Austrálie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté se v prvním kole Světové skupiny Davisova poháru v příštím roce utkají s Austrálií. Zápas se bude 3. až 5. února hrát na soupeřově půdě. Rozhodlo o tom dnešní losování v rámci zasedání Mezinárodní tenisové federace (ITF) v Londýně.



"Je to strašný los. Nejhorší možný soupeř, který byl v osudí. Mají nesmírně kvalitní hráče a k tomu se jedná o nejkomplikovanější logistiku, jakou si můžeme představit. Pro všechny hráče to bude nesmírně náročné," řekl ČTK kapitán Jaroslav Navrátil.

Austrálie je druhou nejúspěšnější daviscupovou zemí, ale poslední titul získala v roce 2003. Kapitán Lleyton Hewitt může do sestavy zařadit patnáctého hráče ATP Nicka Kyrgiose a 21. Bernarda Tomice, do čtyřhry nastupuje Samuel Groth.

Tenisté se s Australany naposledy střetli loni rovněž v prvním kole a v Ostravě bez Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka prohráli 2:3. Celkově mají Češi s Austrálií bilanci 1:7. Jedinou výhru nad osmadvacetinásobnými vítězi soutěže zajistili Jan Kodeš a Jiří Hřebec v roce 1975 v Praze na Štvanici.

Svěřenci kapitána Navrátila letos porazili v prvním kole v Hannoveru Německo 3:2 a následně ve čtvrtfinále už bez dlouholeté jedničky Berdycha prohráli v Třinci 1:3 s Francií. Austrálie prohrála v prvním kole v USA a v baráži si doma na trávě poradila se Slováky.

Postupující tým se v dubnovém čtvrtfinále utká s vítězem zápasu USA - Švýcarsko.

Los Světové skupiny tenisového Davisova poháru 2017 - 1. kolo (3.-5. února):

Argentina - Itálie, Německo - Belgie, Austrálie - ČR, USA - Švýcarsko, Japonsko - Francie, Kanada - Velká Británie, Srbsko - Rusko, Chorvatsko - Španělsko.

Další termíny:

čtvrtfinále: 7.-9. dubna
semifinále: 15.-17. září
finále: 24.-26. listopadu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud