28. června 2017 • 13:29

Rána pro Prahu! Finále Davis Cupu i Fed Cupu bude napevno v Ženevě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasy o titul v Davisově poháru a Fed Cupu by se od příští sezony měly hrát zároveň a na stejném místě. Bez ohledu na to, které týmy do finále týmových soutěží postoupí. První tři ročníky takzvaného Světového tenisového poháru by měla v letech 2018 až 2020 podle návrhu vedení mezinárodní federace ITF uspořádat Ženeva. O salátovou mísu bojovali v Praze úspěšně čeští tenisté v roce 2012, Kvitová a spol. vybojovali titul před domácími fanoušky v letech 2012, 2014 a 2015. Následující tři roky se taková událost na českém území s jistotou opakovat nebude.



Plán ještě musí schválit valná hromada ITF, která je na programu v srpnu. V současnosti hostí utkání o trofej vždy jeden z finalistů.

O právo uspořádat v budoucnu finále Davisova poháru a Fed Cupu se ucházelo více než 20 měst. Do užšího výběru se vedle Ženevy dostaly Kodaň, Miami, Istanbul, Turín a Wu-chan.

Na valné hromadě se budou národní svazy v srpnu mimo jiné zabývat i navrhovanými změnami pravidel, podle nichž by se zápasy v Davisově poháru hrály od nové sezony na dva vítězné sety místo dosavadních tří.

Hlasovat by se mohlo také o snížení počtu utkání za rozhodnutého stavu nebo o právu vítězů Davisova poháru a Fed Cupu hostit úvodní duely dalšího ročníku.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud