16. září 2017 • 04:30

Rosol po sladkém triumfu: Když můžu hrát za Česko, chci se odvděčit

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V noci ho budil kašel, na duel proti nizozemské jedničce Robinu Haasemu se vůbec necítil. Pak ale Lukáš Rosol předvedl bojovný výkon a 39. hráče světa zdolal v pěti setech, čímž české tenisty výrazně přiblížil záchraně ve Světové skupině Davis Cupu. „Když mám možnost hrát za Českou republiku, cítím, že se musím odvděčit,“ vykládal Rosol po sladkém triumfu.



„Hráli jsme spolu mockrát, známe se za ty roky a vždycky to bylo takhle těsné – 7:5 nebo 7:6 ve třetím setu. Velké boje. A ani teď jsme to nehodlali ani jeden vzdát. Mohl jít do vedení on, nakonec jsem šel já. Bylo to hodně nahoru dolu. Ale nakonec jsem ten poslední míček dal já,“ popsal Rosol pro Tenisový svět.

Český hráč vedl v pátém setu už 5:2, duel ale ještě ukončit nezvládl. „To víte, že jsem to chtěl dohrát rychleji. Mít za sebou v téhle sezoně nějaké dobré vyhrané zápasy, o které se můžu opřít po psychické stránce, třeba bych utkání doservíroval úplně v klidu. Bohužel mi to nevyšlo, byl jsem svázaný v hlavě a nebyl úplně v klidu. On neměl co ztratit, už byl skoro venku z kurtu a já to bohužel nedohrál. Ale poslední gem se mi povedl,“ těšilo Rosola.

Lukáš Rosol slaví poté, co získal druhý bod pro české barvy v davsicupové baráži v Nizozemsku
Lukáš Rosol slaví poté, co získal druhý bod pro české barvy v davsicupové baráži v Nizozemsku

Týmová dvojka v týdnu bojovala s virózou, v noci Lukáše Rosola budil kašel. „Říkal jsem kapitánovi, že na kurt vůbec nejdu, že se necítím na to, abych bojoval za tým pět setů. Přesto mě nominoval. Naštěstí se zdraví trochu zlepšilo. Šel jsem do zápasu s tím, že kurt je pomalý. Nechtěl jsem moc výměn, to není moje hra, ale hlavně dobře servírovat a chodit do toho. Haase nenašel odpověď,“ podotkl hrdina prvního dne.

Přitom sezonu zatím prožívá spíš mizernou. V Davis Cupu se ale vždy dokáže vyhecovat. „Může za to tým kolem nás a týmová atmosféra – já to cítím tak, že jim mám co vracet za celý týden. Když pak mám všechny na lavičce, přijdou fanoušci a já mám možnost hrát za Českou republiku, cítím, že se musím odvděčit. Vždycky mě to posune o úroveň dál,“ řekl Rosol pro Tenisový svět.

Triumf je pro něho zatím největším letošním úspěchem. „Za celý rok jsem neporazil nikoho ze stovky, tohle je první hráč. Asi nejlepší vítězství roku,“ usmíval se Rosol. V neděli ho může čekat i druhý zápas, ale byl by raději, kdyby se o české záchraně rozhodlo už v sobotní čtyřhře. „Ale když budu muset jít na kurt, nechám tam znovu všechno,“ slíbil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud