17. září 2017 • 19:38

Vzteklý Rosol mlátil tričkem i raketou. Hrál jsem nadstandard, řekl

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle porážka se mu kousala těžko. V pátek byl Lukáš Rosol v Nizozemsku za hrdinu, když nečekaně porazil Robina Haaseho, v neděli ale asistoval u pádu českého tenisu z elitní Světové skupiny Davisova poháru. V rozhodujícím pátém duelu totiž nestačil na 408. hráče světa Thiema de Bakkera. „Tohle byl nadstandard oproti mým turnajovým výkonům,“ prohlásil zklamaný Rosol.



Zatímco v pátek létal po kurtu a dusil nizozemskou jedničku, v neděli bylo všechno naopak. Lukáš Rosol nenašel recept na výborně hrajícího Thiema de Bakkera, který s podporou hlasitých domácích fanoušků dostával křídla. Když ve třetím setu brejknul Rosola na 4:3, gesty hecoval bouřící dav, zatímco český hráč mířil na lavičku, kde sundal tričko a vzteky s ním třísknul o lavičku. A raketa následovala.

Zklamaný Lukáš Rosol opouští kurt po své porážce s Thiemem de Bakkerem
Zklamaný Lukáš Rosol opouští kurt po své porážce s Thiemem de Bakkerem

„Nemyslím, že můj zápas byl úplně nejhorší. Tohle byl nadstandard oproti mým turnajovým výkonům. Jemu se všechno dobře sešlo, nehraje takhle vždycky,“ řekl Rosol serveru tenisovysvet.cz.

„Měl jsem to dohrát - a nedohrál. Holt nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali. Jede se dál. Uvidíme, jestli nám bude trochu přát štěstí a jaký poskládáme tým. Šance je a budeme bojovat,“ doplnil.

„I když jsme vedli dva nula, nedorazili jsme to. Měli jsme všichni šance to udělat, tak nevěšme hlavu. Jedeme dál do dalších zápasů příští rok. Zkusíme se hned vrátit do Světové skupiny," řekl aktuálně 192. hráč světa Rosol na facebooku českého týmu.

 „Moc děkujeme fanouškům, kteří nás podporovali tady i na dálku. Buďte s námi a věřte nám,“ vyzval české příznivce, kterých v Haagu fandil tradičně naplněný kotel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud