9. července 2009 • 15:17

Minář opět čelí soupeři z první pětky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osud se s tenistou Ivo Minářem znovu nemazlil. Pětadvacetiletý hráč, který byl dnes do úvodního dne čtvrtfinálového utkání s Argentinou nominován místo zraněného Radka Štěpánka, se pokusí v pátek překvapit pátého muže světového žebříčku Del Potra.



Minář nastoupí v Davisově poháru teprve k druhému utkání, ale na zvučná jména má štěstí. Před dvěma a půl lety ve svém debutu podlehl na antuce ve čtyřech setech Američanovi Andymu Roddickovi, který tehdy figuroval na čtvrtém místě žebříčku ATP.

"Minule to bylo trošku jiné v tom, že bylo jasnější, že toho singla hrát budu. Tady to rozhodnutí přišlo teprve dneska. Ale znovu je to hráč z první desítky," řekl Minář na dnešní tiskové konferenci.

Přesto mají oba zápasy jedno společné: Minář do nich nastoupí jako outsider. "Del Potro je papírově lepší, já můžu jen překvapit," uvedl 64. hráč světa.
Náhlá nominace Minářovi dech nevyrazila.

"Celý týden jsem se v Ostravě připravoval na to, že taková situace může nastat. Jsem připravený a dále uvidíme v pátek. Za důvěru kapitána jsem rád a udělám všechno pro to, aby se vyhrálo," prohlásil Minář, jemuž se prý ruce nerozklepou. "Je to už druhý zápas, to určitě pomůže," poznamenal tenista, který se navíc bude moct opřít o podporu vyprodané haly.

I když s Del Potrem se na okruhu nikdy nepotkal na jednom kurtu, jeho hru bude mít v pátek po poledni dopodrobna rozpitvanou. "Dneska o tom na odpoledním tréninku budeme ještě hodně mluvit. Taktické pokyny od kapitána dostanu," řekl Minář.

Jeho největší výhodou bude publikum a povrch. Argentinci se netají tím, že ostravský taraflex je na hodně rychlý. "Mně se na tom hraje docela slušně, ale myslím si, že i on se s tím dokázal za týden srovnat," dodal Minář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud