28. února 2010 • 18:12

Tenisté odletěli do Belgie zopakovat daviscupový sen

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez deblisty Lukáše Dlouhého odletěli dnes čeští tenisté do Belgie, kde je v závěru příštího týdne čeká zápas prvního kola Davisova poháru.



Dlouhý ještě v sobotu hrál finále čtyřhry na turnaji v Dubaji, kde s Indem Leanderem Paesem podlehli švédsko-australskému páru Simon Aspelin a Paul Hanley, a do dějiště utkání dorazí po vlastní ose.

Kapitán loňských finalistů soutěže Jaroslav Navrátil vyrazil do městečka Bree s trojicí Tomáš Berdych, Radek Štěpánek a Jan Hájek. Nebrání se přitom roli papírového favorita, ale před soupeřem varuje.

"Vidím to tak 60:40 v náš prospěch. Žebříčkové postavení mluví pro nás, ale to v Davisově poháru není pokaždé nejdůležitější. Rozhodně soupeře nesmíme ani trochu podcenit, Malisse s Olivierem Rochusem již něco odehráli," uvedl Navrátil na letišti.

Belgičané nominovali pro utkání na antuce bratry Oliviera (58. hráč ATP) a Christopha (87.) Rochusovy. Tým doplňují Xavier Malisse (102.) a Steve Darcis (104.).

Malisse začátkem února v San Jose zdolal Štěpánka v prvním kole poměrně hladce 6:3, 6:4. "Ale to bylo na tvrdém povrchu, kde je Malisse lepší. Jeho návrat do belgické sestavy po dvou letech rozhodně sílu soupeře zvýšil. Dlouho ale nehrál a je otázka, jak je na tom po fyzické stránce. Davisův pohár je něco úplně jiného než nějaký turnaj," řekl Navrátil.

Podle něj domácí nejspíš první den nasadí Malisse a Oliviera Rochuse. Domnívá se tak proto, že Darcis na dvou posledních turnajích na antuce prohrál v prvním kole.

S Belgií hrál český tým před dvěma lety v Ostravě o výsledku bylo rozhodnuto již v sobotu, kdy po čtyřhře vedli domácí tenisté 3:0. "Ať se třeba rozhodne až v posledním zápase, hlavně ať vyhrajeme a vyhneme se baráži," přeje si Navrátil, který si je vědom, že výsledky českých hráčů v úvodu roku nebyly zrovna optimální. "Je to začátek sezony a kluky může právě týmová soutěž nakopnout," míní kapitán.

Zopakoval, že zvažoval nominaci deblisty Františka Čermáka, jenž momentálně hraje velmi dobře. "Ale nakonec jsem vsadil na osvědčenou sestavu, která hrála i v prosincovém finále ve Španělsku. Jet jen se dvěma singlisty by bylo dost riskantní, zranění může přijít kdykoliv," řekl Navrátil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud