Jan Jaroch
3. března 2010 • 16:43

Berdych: Forma? Zatím si nemůžu stěžovat

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva loňských finalistů s výběrem, který se zachraňoval ve Světové skupině v baráži. Dva hráči z elitní třicítky žebříčku proti soupeřovým pěšákům. Tak jednoduché ale 1. kolo Davis Cupu v Belgii nebude. „Je to těžký soupeř, zvlášť na antuce,“ varuje Tomáš Berdych.



Muž, který má ze všech účastníku klání v městečku Bree nejlepší výsledky v sezoně a pyšní se bilancí 8:5.

Mohou mít Belgičané z české vizitky finalistů Davis Cupu respekt?
„Znejistět je to může, přeci jenom máme svoji sílu. Rozhodně na to ale nikdo nemůže spoléhat. Musíme hrát na sto procent, nic nepodcenit, udělat tři body, sbalit se a jet dál. Žebříčkově jsme favoriti, ale to je jen na papíře.“

Štěpánek: Mám krizi. Ale čekal jsem ji »


Česká jednička Radek Štěpánek se trápí a přiznává, že na něj po náročné sezoně završené prosincovým finále Davis Cupu dolehla únava. Jak se cítíte vy?

„Nemůžu si stěžovat, formu celkem mám. Na posledních turnajích v San Jose a Memphisu to byly dva docela povedené týdny a škoda těch dvou těsných zápasů. (Berdych prohrál dvakrát ve čtvrtfi nále – s Roddickem 6:7, 6:7, s Gulbisem v tiebreaku třetího setu.) Ale s výkonem a projevem na kurtu jsem byl spokojený.“

Tomáš Berdych.Foto ČTK/AP


Neštve vás takovýhle program? Po turnajích na betonu se týden přesouváte do Evropy na antuku a pak zase hned odlétáte zpět do USA na beton.

„Je to velký trn v sezoně, když se s tímhle musíme vypořádat. Vrátíme se z Belgie a hned v úterý se vracím do Ameriky na turnaje. Nic příjemného. Ale Belgičani věděli, proč si antuku vybírají, že na ní proti nám mají největší šance.“

Jako hostitelé se nevytáhli Belgičané ani s volbou dějiště utkání, Bree je městečko se čtrnácti tisíci obyvateli a malou halou pro tři tisíce lidí. Nečekal jste větší pódium?

„Fakt mě tím překvapili, i když vlastně Belgii moc neznám, jelikož jsem tam odehrál snad dva turnaje v juniorech a jinak nic. Asi tam prostě mužský tenis není tak vítaný jako ženský. Možná to všechno řídí podle Clijstersové.“ (Clijstersová v Bree žije – pozn. aut.)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud