23. března 2010 • 13:09

Čtvrtfinále DC: Čechy čeká antuka v Coquimbu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté nastoupí v červencovém čtvrtfinále Davisova poháru proti Chile v Coquimbu. Na otevřeném antukovém kurtu vyhráli Jihoameričané poslední čtyři zápasy včetně letošního prvního kola s Izraelem.



"Není to pro nás žádné překvapení, protože v Prostějově hraje chilský tenista, který nám předem tvrdil, že to tam bude," řekl ČTK kapitán Jaroslav Navrátil. "S antukou jsme počítali a musíme zvážit, kdy tam poletíme kvůli přechodu na antuku," dodal. Čtvrtfinále Davis Cupu se již tradičně hraje v červenci v týdnu po Wimbledonu.

Stadion v Coquimbu, které leží severně od hlavního města Santiaga, má kapacitu 6500 míst a očekává se, že bude vyprodáno. "S bouřlivou atmosférou musíme počítat," konstatoval Navrátil.

Jeho tým, který loni prohrál až ve finále se Španělskem, si postup do čtvrtfinále zajistil výhrou 4:1 v Belgii. Výběr Chile, vedený Fernandem Gonzálezem, stejným poměrem porazil Izrael.

Čeští tenisté se s Chile v Davisově poháru utkali zatím jen jednou. V roce 1967 v Praze se soupeřem prohráli 2:3.

Mezinárodní tenisová federace ITF dnes také potvrdila dějiště dalších čtvrtfinálových duelů. Rusko přivítá na Argentinu na tvrdém povrchu Olympijského stadionu v Moskvě, kde už 17 zápasů neprohrálo.

Balkánské derby mezi Chorvatskem a Srbskem se uskuteční ve Splitu. Místo konání zatím neohlásili Francouzi, které čekají obhájci titulu Španělé.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud