Pavel Novotný
20. dubna 2014 • 16:35

Trapná Bouchardová: Slovence odmítla podat ruku. Je to zbytečný, řekla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se tak často nevidí. V barážovém utkání play off o Světovou skupinou mezi Kanadou a Slovenskem se před úvodní dvouhrou odehrála poměrně nezvyklá situace. Při tradičním losování totiž kanadská hvězdička Eugenie Bouchardová odmítla dle zvyku podat své slovenské soupeřce Kristíně Kučové ruku.



Je dobrým zvykem, že hráčky, které los svede dohromady, si před tabulí se svými jmény podají ruku a nechají se vyfotografovat. Tato tradice však obletované kanadské krásce přišla trošku fádní, a tak ruku své slovenské soupeřce nepodala.

"Je to zbytečné a laciné," vysvětlila svůj krok rodačka z Montrealu. Se smíchem se také obrátila na svůj tým, ten však z výstupu své hvězdy příliš radost neměl.  

Krajanka Bouchardové Wozniaková na rozdíl od své slavnější kolegyně gesto s podáním ruky za zbytečné nepovažuje a své soupeřce Čepelové také žádné podobné problémy nedělala.

"Proč bych měla přát soupeřce před zápasem hodně štěstí, to nemá cenu," trvá na svém jeden z největších talentů ženského tenisu. Její třiadvacetiletou soupeřku Kučovou však trapné gesto Kanaďanky nerozhodilo.

"Je to její rozhodnutí, když mi nechce podat ruku, ať to nedělá," nenechala se vyvést z klidu bratislavská rodačka.

Kučová nakonec Bouchardová podlehla po boji 6:7, 6:2, 1:6, nedařilo se ani druhé Slovence Čepelové, která v úvodním zápase podlehla ve třech setech Wozniakové.

Postup Kanady do elitní skupiny završila v neděli právě Bouchardová, která získala rozhodující třetí bod v souboji s Čepelovou.

VIDEO: Bouchardová se předvedla v dost špatném světle

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud