Květoslav Šimek
16. dubna 2015 • 10:45

Dítě, nebo Murray? Jak trenérka Mauresmová vyřeší dilema?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzská trenérka a bývalá světová jednička Amélie Mauresmová (35 let) pustila před příjezdem do Ostravy k semifinále Fed Cupu do světa radostnou zprávu: „Jsem tak šťastná. Dítě se narodí v srpnu,“ psala na Twitteru. Co to znamená pro její další spolupráci s Andy Murrayem? Budou pokračovat? A co si o tom myslí české tenistky, které v sobotu a v neděli s Francií změří síly? Semifinále Fed Cupu se hraje v ostravské ČEZ Areně (začátky zápasů ve 12 hodin), lístky v prodeji stále jsou.



Pozorně dohlíží na tréninky francouzských tenistek, co chvíli s nimi prohodí pár slov, podá míčky. Do nějakých krkolomných výměn už se však pětatřicetiletá Amélie Mauresmová, vítězka Wimbledonu a Australian Open z roku 2006, na kurtu nepouští. I díky svému stavu spíš víc než názorným ukázkám věří tomu, že stejně jako v prvním kole proti Itálii, kterou její svěřenkyně na soupeřově půdě šokovaly obratem z 0:2 na 3:2, najde správná motivační slova.

Nečekaný postup přes favorizovanou Itálii byla euforie. Mauresmová ovšem aktuálně řeší i radostnější záležitosti. Nedávno na sociálních sítích oznámila, že čeká dítě. Jak vše skloubí s trenérskou kariérou? Kromě fedcupového týmu je od loňského června také trenérkou Andyho Murrayho, kterému letos pomohla do finále Australian Open.

„Teď se soustředím na práci s holkama ve Fed Cupu a na tento víkend. A to je k tomu všechno, díky,“ odpálila Mauresmová v Ostravě jakékoliv dotazy na téma Murray. Faktem je, že skotský tenista reálně uvažuje o spolupráci se Jonasem Björkmanem. Dočasně by mohl Mauresmovou nahradit. A dál? Šlo by skloubit mateřství a trénink špičkového tenisty?

V tom nemají jasno ani české hráčky. „Fakt těžko říct, já děti nemám, žádná z nás, opravdu nevím, jestli to jde dohromady,“ krčila rameny Karolína Plíšková. Barbora Strýcová zmínila, že na okruzích je čím dál víc tenistek, které mají děti. „Je jich víc a víc. Nechci říct, že to je trend, ale u Amélie to asi bude těžké skloubit,“ uvažovala Strýcová. „Těžko říct, jestli se bude věnovat víc minimku, než Andymu.“

Mauresmová to zatím navenek řešit nechce. Soustředí se na práci ve Fed Cupu a nejbližší víkend. Dítě se má narodit v srpnu. Tedy pár týdnů poté, co by měla Murrayho koučovat ve Wimbledonu (29. 6.- 12. 7.). České tenistky se v každém případě budou o víkendu snažit alespoň o to, aby francouzská trenérka nemusela řešit „kolizi“ mateřství a koučování ve finále Fed Cupu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud