18. dubna 2015 • 17:20

Hingisová při návratu do dvouhry dostala od Radwaňské kanára

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá světová tenisová jednička Martina Hingisová v první soutěžní dvouhře po osmi letech neuspěla. Čtyřiatřicetiletá Švýcarka podlehla v utkání baráže o Světovou skupinu Fed Cupu 4:6 a 0:6 Polce Agnieszce Radwaňské.



Pětinásobná grandslamová vítězka Hingisová už hraje na WTA Tour pouze čtyřhry a k singlu se nechala přemluvit kvůli personální nouzi ve švýcarském týmu. Do fedcupové sestavy se rodačka z Košic vrátila dokonce po 17 letech, aby si zajistila možnost startu na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Hingisová sehrála se slavnější ze sester Radwaňských vyrovnaný první set, v němž během 48 minut předvedla několik záblesků svého dřívějšího umění. V druhé sadě už nestačila a byla u míčů o půl kroku později.

Utkání v Zieloné Góře je po prvním dnu vyrovnané 1:1, neboť švýcarská jednička Timea Bacsinszká v druhém duelu porazila hladce 6:2, 6:1 mladší ze sester Radwaňských Urszulu.

Právě 114. hráčka světa by měla hrát proti Hingisové v první nedělní dvouhře a nemusela by být pro slavnou Švýcarku nepřekonatelnou soupeřkou. "Je fajn, že po dnešku vím, že ještě dokážu hrát s těmi nejlepšími," uvedla Hingisová, která přiznala, že porazit Agnieszku "by se rovnalo zázraku".

V neděli čeká veteránku kromě dvouhry ještě čtyřhra, jež může být rozhodující. "No, máme tady dva fyzioterapeuty, takže mají co dělat," řekla Hingisová. "Rozhodneme se zítra, ale dva zápasy za den bych měla zvládnout. Potom mám stejně tři dny volna, takže je jedno, jestli je strávím v nemocnici," rozesmála novináře.

Stav 1:1 je také v zápasech Nizozemsko - Austrálie a Itálie - USA. Americké tenistky poslala do vedení 1:0 hvězdná Serena Williamsová, jež na antuce v Brindisi zdolala 7:6, 6:2 Camilu Giorgiovou. Světová jednička si vylepšila letošní zápasovou bilanci na 19:0, ve Fed Cupu má statistiku 15:0. Vyrovnala Sara Erraniová po výhře nad Lauren Davisovou.

Baráž o Světovou skupinu tenisového Fed Cupu - po prvním dnu:
Zielona Góra: Polsko - Švýcarsko 1:1
A. Radwaňská - Hingisová 6:4, 6:0, U. Radwaňská - Bacsinszká 2:6, 1:6.

Brindisi: Itálie - USA 1:1
Giorgiová - S. Williamsová 6:7 (5:7), 2:6, Erraniová - Davisová 6:1, 6:2.

Hertogenbosch: Nizozemsko - Austrálie 1:1
Bertensová - Gajdošová 6:1, 6:3, Rusová - Dellacquaová 5:7, 3:6.

Montreal: Kanada - Rumunsko.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud