12. listopadu 2015 • 13:05

Šarapovová bydlela u Strýcové. Jako děti spolu běhaly v parku

Autor: jj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní magnet víkendového finále Fed Cupu v Praze je jasný. Co předvede ruská jednička Maria Šarapovová? Každý krok vytáhlé multimilionářky je pečlivě sledovaný. Jedna z domácích hráček ale slavnou tenistku dobře zná ještě z doby, kdy jako malá začínala se sportem, který ji proslavil po celém světě. "Byla to taková normální holčička," vzpomíná Barbora Strýcová.



První vzpomínka na Marii Šarapovovou se u Strýcové datuje k ranému dětství. "Šarapovovou znám strašně dlouho. Když jsme byly malé, přijela k nám na Slavii hrát turnaj Ex Plzeň. Vzala jsem ji i k nám domů, chodily jsme spolu běhat do parku. Byla to taková normální dvanáctiletá holčička, už tehdy ale strašně hubená a vysoká, takový pavouk," vybavuje si Strýcová.

Kamarádky se ale ze dvou soupeřek nikdy nestaly. "Neřekla bych, že jsme byly kamarádky, spíš známé. Tenkrát to s ní ještě celkem šlo, byly jsme děti, nepanovala taková rivalita, neřešilo se to," dodává česká fedcupová reprezentantka.

Strýcová dokázala ruskou hvězdu porazit ve finále juniorky v roce 2002. "Od té doby jsem s ní pořádně nemluvila. Ani nevím, jestli si tu návštěvu Plzně ještě pamatuje. Teď se maximálně pozdravíme a to je celý. Ale tak to má se všema, není to potřeba řešit," mávne rukou západočeská rodačka.

Šarapovová má pověst "ledové královny", od ostatních hráček si zachovává velký odstup. Zvládá být skvělou hráčkou i úspěšnou obchodnicí, za deset let vydělala podle časopisu Forbes přes 250 milionů dolarů.

Rusky se chystají na Česko. Zleva Jelena Vesninová, Jekatěrina Makarovová, kapitánka Anastasia Myskinová, Maria Šarapovová a Anastasia Pavljučenkovová.
Rusky se chystají na Česko. Zleva Jelena Vesninová, Jekatěrina Makarovová, kapitánka Anastasia Myskinová, Maria Šarapovová a Anastasia Pavljučenkovová.

"Dřív byla doba, kdy jsem ji neměla moc ráda," přiznává Strýcová. "Ale úplně jsem na ni změnila názor. Ona má prostě svůj styl chování, který jí pomáhá. Je profesionálka ve všem, co dělá, jede si to svoje, je v tom úspěšná. Obdivuju ji, jak to má celé zařízené a jak zvládá, že je tak šíleně známá osoba."

Co dělá z ruské jedničky tak mimořádnou tenistku? "I na kurtu mi imponuje, jak je pořád bojovná. Má svoji cestu, rituály, rutiny, a z nich nesejde, ať vyhrává, nebo prohrává. V tom ji obdivuju nejvíc," líbí se Strýcové. "Na ženskou je hodně vysoká, má hroznou páku v paži a sílu, ale její nejlepší tenisovou vlastností je právě bojovnost a mentální odolnost. Taková byla vždycky, co ji znám."

Strýcové imponuje i to, jak Šarapovová zvládá své mimosportovní aktivity. "Musím ji ocenit i za to, jak zvládá skloubit tenis s byznysem. To je pro mě neuvěřitelný. Co ona musí mít povinností, přitom je zvládá přirozeně a je vidět, že má všechno dobře zařízený. Tým lidí kolem ní musí být hodně dobrý," vyzdvihuje.

Kvitová o hekání Šarapovové: Tak nepříjemné mi to nepřijde
Video se připravuje ...

Šafářová odpovídá: Vezme si na Šarapovovou špunty do uší?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud