27. ledna 2016 • 14:24

Změna plánu. Světová dvojka Halepová proti Češkám nastoupí

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Simona Halepová odložila operaci nosu a nastoupí za Rumunsko v 1. kole tenisového Fed Cupu proti českým obhájkyním titulu. Světovou dvojku v nominaci kapitánky Aliny Tecsorové doplňují Irina-Camelia Beguová (31. v žebříčku WTA), Monica Niculescuová (40.) a Andreea Mituová (96.). Zápas se uskuteční v Kluži příští víkend 6. a 7. února.



Předloňská finalistka Roland Garros začátkem týdne oznámila, že jde na operaci nosu, která ji má zbavit opakujících se infekcí, a proto Fed Cup vynechá. Rozhodnutí ale přehodnotila. "Jsem nadšená. Je to skvělá zpráva, že se Simona Halepová rozhodla nastoupit. Odložila operaci a je připravena hrát," řekla Tecsorová na webu Rumunské tenisové federace při dnešním oznámení nominace.

Češky vyhrály uplynulé dva ročníky soutěže a do Rumunska poletí v momentálně nejsilnější sestavě. Kapitán Petr Pála v úterý nominoval světovou sedmičku Petru Kvitovou, Karolínu Plíškovou (12.), Barboru Strýcovou (48.) a Denisu Allertovou (66.). Kvůli dlouhodobé nemoci chybí světová devítka Lucie Šafářová.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud