6. února 2016 • 17:04

Jako den a noc. Kvitová propadla, Plíšková udolala Halepovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

FED CUP | České tenistky po prvních dvouhrách fedcupového dueulu v Rumunsku hrají 1:1. O první bod se překvapivě postarala fantastická Karolína Plíšková, když zdolala domácí jedničku a světovou trojku Simonu Halepovou po setech 6:7, 6:4 a 6:2. Domácí tenistky se ale v Kluži dočkaly úspěchu v podobě jasného triumfu Moniky Niculescuové 6:3 a 6:4 nad světovou devítkou Petrou Kvitovou.



Nedělní program by měl v poledne českého času začít soubojem dnes poražených jedniček Kvitové s Halepovou, po nich budou hrát Plíšková s Niculescuovou. Za stavu 2:2 by o vítězkách rozhodla čtyřhra.

"Kája zahrála fantasticky. Bylo to fyzicky i mentálně náročné a zvedla se. Pétě od začátku moc nešly nohy a bylo vidět, že letos nemá moc zápasů. Niculescuová moc nepomohla a odehrála to dobře od začátku do konce," řekl kapitán Petr Pála. Stav 1:1 po prvním dnu označil za dobrý. "Můžete si říct, že když to bylo 1:0, tak pak by bylo 2:0 lepší, ale 1:1 je v pořádku a 3:2 je nejlepší," dodal.

Světová třináctka Plíšková proti Halepové ukázala sílu na podání a v přímých úderech, ale také trpělivost ve výměnách a při zkrácení hry. Halepovou zdolala poprvé.

"Je to první vítězství a velmi cenné, protože je ve Fed Cupu. Je to super začátek, ale bylo to fyzicky strašně náročné. Byla jsem trpělivá a jsem ráda, že jsem vyhrála," řekla třiadvacetiletá Plíšková v televizním rozhovoru na kurtu.

V prvním setu Plíšková třikrát dotáhla ztrátu podání, za stavu 4:5 odvrátila i setbol, ale o set přišla v tie-breaku poměrem 4:7. Od druhé sady se ale zlepšovala a držela s výborně běhající Rumunkou krok v úderech od základní čáry.

Tenistka Karolína Plíšková zajistila obhájkyním titulu v 1. kole Fed Cupu vedení v Rumunsku 1:0 na zápasy, když vyhrála nad Simonou Halepovou 2:1 na sety.
Tenistka Karolína Plíšková zajistila obhájkyním titulu v 1. kole Fed Cupu vedení v Rumunsku 1:0 na zápasy, když vyhrála nad Simonou Halepovou 2:1 na sety.

Přitom hrála odvážně, opírala se do returnů a po brejku z třetí hry mířila za ziskem druhého setu. O podání ale přišla v osmé hře a důležitý moment přišel v dalším gamu. Při podání Halepové prohrávala Plíšková 15:40, ale dokázala soupeřce servis vzít a vzápětí set dopodávala. Naštvaná Halepová třískala raketou o zem.

Plíšková od té doby dominovala. Ve třetím setu na ní sice bylo vidět, že už toho má dost, ale kazila méně a díky dvěma brejkům si dokráčela pro výhru. Hrdinka loňského finále proti Ruskám porazila Halepovou poprvé v kariéře po třech předchozích prohrách a zároveň si poprvé poradila s hráčkou z elitní trojky.

Kvitová byla ze soupeřky nešťastná

Tenistka Petra Kvitová dobře ví, že má do ideální formy daleko.Foto Česká sportovní / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)
Kvitová se proti nepříjemně hrající Niculescuové nedokázala dostat do rytmu. Po čopovaných míčích soupeřky z forhendu, padajících k zadní čáře, často trefila síť nebo aut.

Celkem udělala 46 nevynucených chyb, zatímco Rumunka jen 12. Kvitová se místy snažila útočit, ale ani výpady k síti nepřinesly kýžené body. Zkazila několik smečí, párkrát byla prohozena a vypadala na dvorci utrápeně.

"Začátek byl špatný, ale pak jsem se dostávala trochu do hry a zlepšovalo se to. Cítila jsem se lépe fyzicky i mentálně, ale ona hrála pořád hodně solidně," řekla Kvitová a ke svému výkonu doplnila: "Mám určitě na víc, to je bez debat."

Češky Fed Cupu v současnosti vládnou. Loni porazily ve finále v Praze Rusko 3:2 na zápasy, obhájily titul a soutěž vyhrály už počtvrté za posledních pět let. Rumunky jsou ve Světové skupině poprvé po 24 letech.

Utkání 1. kola Světové skupiny tenisového Fed Cupu v Kluži:

Rumunsko - ČR 1:1 po úvodních dvouhrách
Halepová - Karolína Plíšková 7:6 (7:4), 4:6, 2:6,
Niculescuová - Kvitová 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud