6. února 2016 • 18:51

Stažená Kvitová zklamala: Všechno je v nervech, bojuju s tím

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez herního sebevědomí nedokázala česká jednička Petra Kvitová předvést svůj tenis. "Mám určitě na víc, to je bez debat," řekla světová devítka po dnešní nečekané prohře v Kluži s Monicou Niculescuovou, po které hrají Češky v 1. kole Fed Cupu v Rumunsku 1:1 na zápasy.



Světová devítka Kvitová nastoupila na dvorec po vydřené výhře Karolíny Plíškové nad třetí hráčkou žebříčku Simonou Halepovou. Proti Niculescuové se nedokázala vyrovnat s neortodoxním čopovaným forhendem a prohrála 3:6, 4:6. "Výhra Karolíny pro mě překvapením není, ale já velkým překvapením jsem," glosovala dvojnásobná vítězka Wimbledonu první den v Kluži.

Proti 37. hráčce světa se na Kvitové projevila nerozehranost z úvodu sezony. Na turnaji v Šen-čenu po prvním setu kvůli střevním problémům odstoupila a z Australian Open vypadla ve 2. kole. "Měla jsem z toho nervy, že jsem letos nenahrála. Cítila jsem se stažená a nevěděla, co od sebe čekat," řekla pětadvacetiletá Kvitová.

Na začátku zápasu bývá obvykle nervózní, ale časem se uvolní a rozehraje. Tentokrát se to nestalo. "Ve druhém setu jsem se cítila trošku líp, ale moc mě to nepustilo a ona mi ani moc nepomohla. Pořád hrála hodně solidně a já jsem bohužel zkazila některé míče, které jsem mohla zahrát líp," řekla Kvitová.

Tenistka Petra Kvitová dobře ví, že má do ideální formy daleko.
Tenistka Petra Kvitová dobře ví, že má do ideální formy daleko.

Na levou rukou hrající Kvitové bylo vidět, že jí chybí herní sebevědomí. "Myslím, že jo," přikývla a s nadějí doplnila: "Ale myslím, že to jednou přejde. Fyzicky se cítím dobře, všechno bylo o nervech. Poslední dva týdny jsem dobře trénovala, v trénincích bylo všechno dobře, teď to jenom potřebuju převést do zápasů."

Z nepříjemných čopovaných forhendů často posílala míče do sítě či do autu. Přitom byla na styl Rumunky připravená, ale v součtu s pomalým dvorcem měla špatné časování. "Stavěla jsem se k úderům dobře, ale moc brzo. Povrch to vlastně vzal, zastavil míč a už jsem to měla moc před sebou," vysvětlovala.

Na kurtu místy působila odevzdaně. U fanoušků si tak často vyslouží přísné komentáře, že nebojuje. "V sobě s nervy bojuju a potřebuju s tím něco udělat, takže se snažím tak nějak trochu uvolnit a možná proto to vypadá, jak to vypadá," uvažovala Kvitová.

V neděli v poledne českého času by Kvitová měla nastoupit proti Halepové a bojovat v utkání poražených. "Obecně si myslím, že to bude trochu příjemnější, protože dneska asi taky neodehrála úplně nejlepší tenis, který chtěla. Se Simonou obě budeme chtít přinést ten bod a bude to náročný zápas," očekávala Kvitová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud