8. února 2016 • 04:40

Češky je rozplakaly! Rumunka nemohla po porážce ani mluvit

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco české tenistky mohly spustit radostný povyk a v tradičním kolečku slavit postup, jejich rumunské soupeřky jen těžko potlačovaly zklamání. V prvním kole Fed Cupu padly až v rozhodující čtyřhře a třeba Andreea Mituová se na tiskové konferenci rozbrečela natolik, že nemohla ani odpovídat novinářům.



Rumunky si poprvé zahrály ve Světové skupině Fed Cupu a byly jen jednu výhru od překvapujícího postupu, když po výhře Simony Halepové nad Petrou Kvitovou vedly 2:1. Jenže Karolína Plíšková nejdříve sama a pak s Barborou Strýcovou svoji misi zvládla skvěle a obhájkyně titulu duel dokázaly otočit.

Rumunské tenistky prohru v rozhodující čtyřhře oplakaly
Rumunské tenistky prohru v rozhodující čtyřhře oplakaly

„Za tu porážku jsem zodpovědná já,“ hlesla na tiskové konferenci Andreea Mituová a rozbrečela se na celé kolo, takže na další otázky už nebyla schopná odpovídat. „Děvčata si myslí, že porážka jde za nimi a že zklamaly, ale to není pravda. Řekla jsem jim v šatně, že musí být hrdé na to, co dosáhly,“ podpořila ale své svěřenkyně nehrající kapitánka Alina Tecșorová.

V průběhu čtyřhry se dokonce spekulovalo, jestli se Rumunky nepohádaly, když nenastoupila ani světová trojka Simona Halepová ani Monica Niculescuová. „Pro Simonu by bylo těžké nastoupit. A Monica není v pořádku fyzicky,“ prohlásila ale trenérka s tím, že nominovala to nejlepší, co mohla.

„Tenhle kopanec do zadku nás může posunout hodně vpřed. Potřebujeme důslednost, trpělivost a větší sebedůvěru,“ dodala Tecșorová. „Věděly jsme, že to bude těžké, i když Plíšková byla unavená. Daly jsme do toho všechno, ale byly prostě moc dobré,“ konstatovala druhá hráčka z rumunského dua Raluca Olaruová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud