Jan Jaroch
13. dubna 2016 • 13:52

Plíšková a spol. jsou v Lucernu jako doma. K tréninku jim hrají české písničky

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to až pohádková podívaná. V obklíčení zasněžených horských vrcholků stojí město u romantického jezera se slavným dřevěným mostem. Lucern reprezentuje to nejlepší ze Švýcarska a také české tenistky, jež dorazily na semifinále Fed Cupu, se nemohou vynadívat. „Město vypadá moc hezky, ráda bych se šla podívat. Ale kvůli tomu jsme nepřijely,“ vypráví Karolína Plíšková, jednička týmu.



Má dobrou náladu a to je dobré znamení. „Vždycky, když mi to v tréninku jde, jsem vysmátá. A když hraju blbě, jsem nas...,“ usměje se. Na rozdíl od prvního kola v rumunské Kluži, kde byl povrch k uzoufání pomalý, připravili Švýcaři Češkám v podstatě domácí prostředí. Rychlý kurt s nižšími odskoky, to je pro Plíškovou a spol. ideál.

„Určitě jsme na takhle podobně rychlém povrchu hráli v Ostravě nebo v Praze. Člověk si může pomoct servisem, dá se zahrát daleko víc vítězných míčů. Všechno v pohodě,“ je spokojený kapitán Petr Pála, jenž včerejšímu trénink přihlížel jen v ponožkách. Ještě v Praze si totiž narazil o židli malíček na noze.

Ani to nekazí pohodovou atmosféru v lucernské veletržní hale, kam o víkendu dorazí pět a půl tisíce diváků. Češky se rychle zabydleli, při rozehrávce jim lidé z týmu pouští do reproduktorů české songy.

„Na víkend tu mají pronajatou aparaturu, člověk do ní prdne jen svůj telefon a zahraje si, co chce,“ popisoval Pála. Blondýně Denise Allertové tak zahráli Zlatovlásku a poškádlili ji i hitem Nafrněná. „To je přeci typická Denisa, ne?“ dobíral si Pála hráčku známou svojí milou a nekonfliktní povahou.

Barbora Strýcová si zase zapinkala za tónů písně Hany Hegerové Lásko prokletá. „Ještě se mi nestalo, aby mi k tréninku hrály písničky,“ pochvalovala si třicetiletá česká dvojka, taktéž výborně naladěná. „Město je nádherné, hotel máme fajn s výhledem na jezero, dobře se o nás starají,“ chválila. „Povrch nám sedí. Všechny hrajeme docela dobře. Zatím spokojenost,“ přisadila si Plíšková.




Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud