22. června 2015 • 12:14

Běhej, opičko! Šafářová se trenérovi pomstila úderem mezi nohy

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po životním grandslamu, kdy ve dvouhře na French Open skončila až ve finále pod palbou světové jedničky Sereny Williamsové a ve čtyřhře urvala titul, čeká na Lucii Šafářovou další šichta. Turnaj turnajů, londýnský Wimbledon, který na dvorcích All England Clubu odstartuje přesně za týden. A travnatý povrch si žádá speciální přípravu.



Poslední zápas odehrála Šafářová v rámci finále čtyřhry na Rolland Garros 7. června, kdy s Bethaniíí Mattekovou-Sandsovou porazily ve finále australsko-kazašský pár Casey Dellacquaová, Jaroslava Švedovová. Od té doby žádný turnaj, žádný ostrý zápas. Jen tréninkový dril.

"Musím si odpočinout," hlásila po pařížské žni česká tenistka, stáhla se do ústraní a začala ladit na Wimbledon. S přechodem z oblíbené antuky na travnatý povrch pomáhá Šafářové kouč Rob Steckley, který je, jak 28letá Češka ráda říká, pořádný srandista.

"Je to svým způsobem blázen, ale je hrozně vtipnej. Když jdeme na večeři, strašně se nasmějeme," prozradila Šafářová v obsáhlém rozhovoru pro Sport Magazín na adresu 35letého Kanaďana. A legraci spolu zažívají i na kurtu. Steckley pravidelně umísťuje na facebookový profil Šafářové zábavná videa z tréninku.

V posledním příspěvku pálí míče a prohání svou svěřenkyni na vzdálenost tří tenisových kurtů. "Jen utíkej, ty malá opičko," ryčí s ďábelským úsměvem v reakci na to, že ho Šafářová před tréninkem nazve hlupákem (bonehead).

VIDEO: Podívejte se, jak "šílený" Rob připravuje Šafářovou na Wimbledon

Wimbledon 2015 training |HD| #teamsafarova from Factory House Productions on Vimeo.

"Přesně takového kouče jsem potřebovala, aby podpořil tu mojí pozitivní cestu. Je to absolutně pohodový člověk, tréninkem se bavíme. Rob umí dobře najít správnou hranici mezi zábavou a prací. Odpracujeme, co máme, ovšem pohodovou formou," těší světovou šestku.

Nezbývá doufat, že oběma úsměv vydrží i po druhém grandslamu sezony.

Lucie Šafářová s kanadským koučem Robem Steckleym na Roland Garros
Lucie Šafářová s kanadským koučem Robem Steckleym na Roland Garros

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud