19. května 2016 • 17:59

Konec velké série. Federera dál trápí záda, nebude hrát na French Open

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarský tenista Roger Federer se kvůli potížím se zády odhlásil z Roland Garros a přeruší rekordní sérii 65 účastí na grandslamech. Čtyřiatřicetiletý třetí hráč světového žebříčku na jednom ze čtyř největších turnajů sezony naposledy chyběl v roce 1999.



Federer kvůli zdravotním problémům vynechal nedávný turnaj v Madridu. Minulý týden se sice představil v Římě, kde ho ale záda opět začala bolet a sedmnáctinásobný grandslamový vítěz vypadl nečekaně už ve třetím kole. "Pomalu se to zlepšuje, ale pořád se necítím na sto procent," uvedl dnes Federer.

"Kdybych nastoupil, zbytečně bych riskoval. Nebylo to snadné rozhodnutí, ale udělal jsem ho proto, abych mohl hrát ve zbytku sezony a prodloužil si zbytek kariéry," přidala bývalá světová jednička a vítěz Roland Garros z roku 2009. Loni Federer na French Open vypadl ve čtvrtfinále.

"Mrzí mě to kvůli mým fanouškům v Paříži, ale moc se těším, že se tam příští rok zase vrátím," řekl vítěz 88 turnajů ve dvouhře.

Pro Federera je to letos už druhá zdravotní pauza. Začátkem února po Australian Open absolvoval operaci kolena, po které nehrál přes dva měsíce. Pak se objevil jen na turnajích v Monte Carlu a Římě a v antukové části sezony sehrál jen pět utkání.

Absence v Paříži mu umožní připravit se na oblíbený Wimbledon, který sedmkrát vyhrál. Zároveň jeho neúčast na Roland Garros znamená, že devítinásobný vítěz turnaje Španěl Rafael Nadal se posune do pozice čtvrtého nasazeného hráče a vyhne se hrozbě, že by už ve čtvrtfinále mohl narazit na světovou jedničku Novaka Djokoviče .

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud