Pavel Novotný
26. května 2016 • 19:30

Zlobivec Kyrgios si vysloužil potlesk: Upozornil soupeře na chybu sudího

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělá hra, obrovský talent, ale také skandál za skandálem. To je kariéra australského tenisty Nicka Kyrgiose. A ani na French Open se jednadvacetiletý tenista rozhodně nenudí. Začal průšvihem v prvním kole, když dostal napomenutí za to, že hrubě okřikl sběrače, ve druhém však ukázal svoji lepší stránku. V zápase s Nizozemcem Sijslingem nepřímo opravil výrok sudího v prospěch soupeře. A za to si vysloužil od francouzského publika velký potlesk.



Byl to pro něj velmi jednoduchý zápas. Ve druhém kole French Open svého nizozemského soupeře Igora Sijslinga Kyrgios doslova deklasoval. Hráče, kterému na žebříčku patří až 123. příčka, smetl za pouhou hodinu a dvanáct minut 6:3, 6:2 a 6:1 a "v suchém triku" postoupil do dalších bojů.

Větších ovací než za předpokládaný postup se jednadvacetiletému tenistovi dostalo za gesto, které předvedl v samotném konci zápasu za stavu 2:0 na sety a 4:0 na gamy. Při Sijslingově podání si Kyrgios vypracoval další breakball a byl blízko vedení již o pět her.

VŠE O ROLAND GARROS 2016 ČTĚTE ZDE >>>

"Dvojchyba, hra, Kyrgios, Kyrgios vede pět nula,“ nahlásil hlavní rozhodčí zápasu po druhém servisu Nizozemce. Zatímco už s porážkou smířený rodák z Amsterdamu se pomalu připravoval na nevyhnutelného "kanára", jeho soupeř zareagoval hodně nečekaně.

"Kámo, být tebou, nechám rozhodčího ověřit stopu. Vsadil bych se, že ten míček byl dobrý," překvapil Kyrgios. A měl pravdu, sudí svůj výrok opravil, Sijsling nakonec game získal a snížil na 1:4.

Pohodová výhra

Australan s řeckými předky však nic neponechal náhodě, další dvě hry s přehledem vyhrál a postoupil do třetího kola. Odměnou za férové gesto mu byl potlesk ve stoje od fanoušků.

Otázkou zůstává, zda by se Kyrgios podobně zachoval i za situace, kdy by neměl zápas tak jasně pod kontrolou jako tomu bylo s nizozemským tenistou.

Ve svém prvním vystoupení v Paříži s kvalifikantem Cecchinatem se totiž prezentoval hádkou s hlavním rozhodčím, který mu udělil napomenutí poté, kdy hrubým způsobem požadoval po sběrači ručník. "Neslyšel mě, musel jsem na sebe upoutat pozornost," hájil Kyrgios fakt, že na chlapce zvyšoval hlas.

Sudího však o své pravdě nepřesvědčil. Vše vzápětí "vyšperkoval" další hláškou. "To jsou všechno zas*aný kecy. Kdybych byl Djokovič , to byste byl ticho, co?", dodal rozjetý Australan.

Ve třetím kole antukového grandslamu však čeká na horkokrevného tenistu hodně těžký test v podobě světové dvanáctky a domácího tenisty Richarda Gasqueta. Co předvede tentokrát?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud