27. května 2016 • 16:58

Smutný konec šampiona. Nadal kvůli zranění odstoupil z French Open

Autor: jon, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenisové French Open přichází o velkou hvězdu. Na turnaji končí Rafael Nadal! Devítinásobný vítěz paříšského turnaje a asi nejlepší antukový hráč historie odstoupil po dvou odehraných kolech. Důvodem jsou problémy se zápěstím. Do osmifinále Roland Garros tak bez boje projde Nadalův krajan Marcel Granollers.



Devítinásobný šampion antukového podniku na narychlo svolané tiskové konferenci oznámil, že už ve druhém kole proti Argentinci Facundovi Bagnisovi hrál s utišující injekcí. Během noci se ale jeho problémy zhoršily natolik, že mu znemožní nastoupit k plánovanému sobotnímu zápasu 3. kola.

"Včera (ve čtvrtek) jsem ještě mohl hrát, ale v noc to začalo víc a víc bolet a dneska se zápěstím vůbec nemohu hýbat," řekl Nadal, jenž věří, že do Wimbledonu bude vše v pořádku.

Devětadvacetiletého rodáka z Mallorky trápila v minulých sezonách série zdravotních problémů. Potíže mu působila především kolena, kvůli zánětu nemohl v roce 2009 obhajovat wimbledonský titul, v roce 2012 ze stejného důvodu přišel o šanci obhajovat v Londýně olympijské zlato z Pekingu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud