31. května 2016 • 19:16

Jak nás můžou nechat hrát v dešti, zuřila Radwaňská. Muži se vzbouřili

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně namíchnutá byla polská tenistka Agnieszka Radwaňská, když po dvoudenním natahování vypadla na French Open v osmifinále s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, až 102. hráčkou světa. Druhá nasazená Radwaňská měla o viníkovi překvapivé porážky jasno: podepsali se na ní organizátoři, kteří je nechali hrát v dešti.



„Před pár lety jsem prodělala operaci a v takových podmínkách nemůžu pořádně hrát, konec příběhu,“ hlásila naštvaně světová dvojka, kterou trápily ztěžklé míčky nasáklé vodou.

 „Jsem tak překvapená a rozzlobená, že jsme musely hrát tenis v dešti. Chci říct, že tohle přeci není nějaký desetitisícový turnaj (nejnižší možná prize money v profesionálním tenise). Tohle je grandslam. Jak můžete nechat hrát hráče v dešti?“ ptala se Radwaňská zklamaně.

„Nevím, kdo nás v takových podmínkách nechal hrát. Nemyslím si, že se někdo zajímá o to, co si myslíme. Řekla bych, že se starají o jiné věci,“ přisadila si Polka. Podobně na tom byla i Simona Halepová. Ta nad Samanthou Stosurovou vedla v neděli 5:3, jenže podobně jako Radwaňská úterní mokrou dohrávku nezvládla a prohrála 6:7 a 3:6.

Tsvetana Pironkovová se raduje z triumfu nad Agnieszkou Radwaňskou
Tsvetana Pironkovová se raduje z triumfu nad Agnieszkou Radwaňskou

„Nemám slov. Podle mého názoru bylo nemožné hrát. A hrát tenisové zápasy v dešti, to už je podle mě trochu moc,“ vykládala šestá nasazená. „Na hráčích nikomu nezáleží. Nevadí mi, že jsem dneska prohrála, ale málem jsem si zranila záda, to je velký problém. Ale jak říkám, o to se nikdo nestará. My jen musíme jít a hrát,“ stěžovala si finalistka French Open z roku 2014.

Podle Halepové se organizátoři bojí velkého časového skluzu, a proto je nutili hrát i v nepříznivých podmínkách. To někteří tenisté vzali věci do svých rukou. David Goffin a Ernests Gulbis odmítli v zápase pokračovat a Dominic Thiem dokonce ze zápasu s Marcelem Granollersem odešel.

Vše o tenisovém French Open 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud