5. června 2017 • 09:35

Vyřazená obhájkyně v Paříži plakala kvůli divákům. Neměli respekt, řekla

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájkyně titulu na French Open Garbiňe Muguruzaová prohrála na pařížské antuce v osmifinále. Čtvrtou nasazenou Španělku přehrála domácí tenistka Kristina Mladenovicová po setech 6:1, 3:6 a 6:3. Utkání mělo emotivní dohru, když se Muguruzaová rozplakala na tiskové konferenci kvůli chování domácích diváků.



Mladenovicová udělala v utkání 16 dvojchyb a přesto vyhrála. Obecenstvo pak na kurtu Suzanne Lenglenové dlouho aplaudovalo. "Hrát před vámi je ohromné. Dodáváte křídla, když se nedaří," řekla divákům čtyřiadvacetiletá vítězka.

Muguruzaová už tak nadšená z halasného publika nebyla. Po utkání přišla na tiskovou konferenci, kterou ale po čtvrté otázce na minutu opustila, protože se rozplakala. "Bylo to pro mě těžké," soukala ze sebe a na mysli měla pro ni nevraživou atmosféru. "Chápu to, ale neměli ke mně moc respektu," řekla.

Nespokojenost dala najevo při odchodu z kurtu, kdy mávala k tribunám zvednutým ukazováčkem. "Miluji tenhle turnaj a nejsem tady kvůli tomu, abych si vytvářela nepřátele nebo na někoho útočila. Ale nebylo to příjemné," řekla.

Během utkání si uvědomovala, že soupeřka měla problém se servisem a udělala nespočet dvojchyb. "Ale hrála dobře a vždycky se z toho nějak dostala," řekla Španělka, která využila jen tři z 11 brejkbolů.

Muguruzaová loni cestou za titulem v Paříži ztratila jediný set v 1. kole, ve finále porazila Američanku Serenu Williamsovou . Letos se jí na antuce tolik nedařilo, dvakrát vypadla v 1. kole a v Římě vzdala semifinále kvůli zranění.

Fanoušci hnali Mladenovicovou za výhrou a areálem Rolanda Garrose se neslo: "Kiki, Kiki!" Dcera srbských rodičů Mladenovicová jen těžko zadržovala slzy štěstí. "Na takto velký zápas jsem čekala. Nebylo to perfektní, ale bojovala jsem," řekla letošní finalistka antukových turnajů ve Stuttgartu a v Madridu.

Mladenovicová je na Roland Garros ve čtvrtfinále poprvé. Její příští soupeřkou bude Švýcarka Timea Bacsinszká, která vyřadila Venus Williamsovou z USA.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud