Pavel Novotný
11. června 2017 • 19:45

Nadal a French Open 2017? Soupeři jako komparz, nejvíce získali osm her

Vstoupit do diskuse
0
  • Rafael Nadal své soupeře drtil ve velkém styluRafael Nadal své soupeře drtil ve velkém styluFOTO: sport

    Nejtěžší turnaj světa. Takovým titulem se pyšní French Open. Způsobem, jakým si však Rafael Nadal došel pro svůj desátý turnajový triumf, mnohem více připomíná trénink se sedmi sparingpartnery, kteří svému králi sloužili jako příjemný trénink. Přeháníme? Podívejte se na Nadalovy zápasy od prvního kola až po nedělní finále s námi.

  • 1. KOLO: Benoit Paire

    Benoit Paire s Rafaelem Nadalem na French OpenFoto Reuters

    VÝSLEDEK: 6:1, 6:4, 6:1
    ČAS: 1:54

    Na první kolo docela nepříjemný soupeř. Benoit Paire je 45. tenistou světa, když má den, potrápí kohokoliv. Proti Nadalovi se však mohl vyspat jak chtěl, nebylo mu to nic platné. Stejně jako dalším jeho šesti kolegům.

    Za pouhou 1 hodinu a 54 minut podlehl 1:6, 4:6, 1:6 a to v té době ještě nemohl tušit, že to bude pro Nadala jeden z těch těžších zápasů.

  • 2. KOLO: Robin Haase

    Tenista Robin Haase v PařížiFoto Reuters

    VÝSLEDEK: 6:1, 6:4, 6:3
    ČAS: 1:51

    Druhý soupeř? Čistě matematicky se tady Rafael Nadal nadřel nejvíc. Šestačtyřicátý tenista světa Nizozemec Robin Haase totiž na Nadala uhrál osm gamů, než podlehl po setech 1:6, 4:6, 3:6.

    Zní to neuvěřitelně, ale nikdo více her na rodáka z Mallorky neuhrál. Šampiona však na kurtu zdržel ještě méně než Paire - bez devíti minut jen dvě hodiny.

  • 3. KOLO: Nikoloz Basilashvili

    Nikoloz Basilashvili na French OpenFoto Reuters

    VÝSLEDEK: 6:0, 6:1, 6:0
    ČAS: 1:34

    Už asi nikdy by nechtěl Gruzinec Nikoloz Basilashvili nic podobného zažít. Nadal totiž svého soka ve třetím kole zesměšnil výhrou 6:0, 6:1, 6:0, na kurtu se zdržel zanedbatelných 94 minut. A jeho soupeř přitom není žádné "béčko," na žebříčku mu patří 63, příčka.

  • 4. KOLO: Roberto Bautista Agut

    Roberto Bautista-Agut s pozdějším vítězem French Open 2017 Rafaelem NadalemFoto Reuters

    VÝSLEDEK: 6:1, 6:2, 6:2
    ČAS: 1:54

    Pořádným testem se pro Nadala měl stát v osmifinále jeho krajan Roberto Bautista Agut. Osmnáctý hráč světa si však na kurtu připadal stejně zbytečně jako jeho předchůdci. Za necelé dvě hodiny opouštěl kurt s výpraskem 1:6, 2:6, 2:6.

  • ČTVRTFINÁLE: Pablo Carreno-Busta

    Pablo Carreno-Busta na antuce v PařížiFoto Reuters

    VÝSLEDEK: 6:2, 2:0
    ČAS: 52 min.

    Dalším krajanem a obětním beránkem v jednom se pro Nadala stal ve čtvrtfinále Pablo Carreno-Busta. Pětadvacetiletý Španěl měl smůlu, za stavu 2:6 a 0:2 musel utkání vzdát, i tak se dá dost dobře odhadovat, že ani on by s velkou pravděpodobností nebyl pro Rafu větší překážkou.

  • SEMIFINÁLE: Dominic Thiem

    Rakouský tenista trápil Nadala do posledního okamžikuFoto ČTK

    VÝSLEDEK: 6:4, 6:3, 6:0
    ČAS: 2 hod., 11 min.

    Ve čtvrtfinále vypráskal ve třech setech Novaka Djokoviče a čekalo se, že dá zabrat i Rafaelu Nadalovi. Jednatřicetiletou legendu však mladý Rakušan Thiem trápil snad jen v samotném úvodu utkání, jeden z největších talentů současného tenisu prohrál po setech 4:6, 3:6 a 0:6. Pyšnit se tak může snad jen tím, že Nadala zdržel na kurtu nejdéle ze všech - 2 hodiny a 11 minut.

     

  • FINÁLE: Stan Wawrinka

    Výmluvné gesto švýcarského tenisty Stanislase WawrinkyFoto Reuters

    VÝSLEDEK: 6:2, 6:3, 6:1
    ČAS: 2 hod., 7 min.

    Třikrát hrál Stan Wawrinka ve finále grandslamu, třikrát vyhrál. K čtvrtému triumfu však měl stejně daleko, jako české fotbalové kluby k vítězství v Lize mistrů. Rafael Nadal finále ovládl za dvě hodiny a sedm minut po setech 6:2, 6:3 a 6:1 a mohl tak slavit svůj patnáctý grandslamový titul, desátý z French Open.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud