11. června 2017 • 21:45

Král French Open Nadal slyší chválu. Zemřel by pro každý bod, říká legenda

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělsko žije sportem, a ne nadarmo. Real Madrid vládne fotbalové Evropě a tenista Rafael Nadal pro změnu ovládl French Open. Jak jinak, dalo by se říct. Španělský tenista vyhrál antukové French Open už podesáté a slýchá chválu. „Neuvěřitelný,“ smekají legendy.



Vsadit si na antukového krále Rafaela Nadala ? Žádný balík, ale jistá výhra. Španělský býk to opět potvrdil, když si suverénně vybojoval desátý titul na Roland Garros. „Tenhle turnaj je nejdůležitější v mé kariéře,“ přiznal na kurtu čerstvý vítěz.

A jeho kariéra je více než pozoruhodná. Mezi legendy se však zapsal až na antukovém grandslamu. „Hrát s Rafou finále French Open je pro tenistu pravděpodobně největší výzva,“ řekl jeho poražený soupeř Stanislas Wawrinka.

Získal už celkem patnáctý grandslamový titul a na historického rekordmana Rogera Federera ztrácí už jenom tři vavříny. „Vždycky jsem si myslel, že bych mohl vyhrát French Open, ale měl jsem problém – Rafu. Ten chlap je na antuce neuvěřitelný,“ nešetřil chválou právě švýcarský sympaťák.

Nadal se tak stal prvním tenistou, který jeden grandslam ovládl desetkrát. „Tenis čekal na někoho, jako je on. Nadal zemře pro každý bod, dává do hry nejvíce vášně ze všech,“ uvedle pro oficiální stránky turnaje osminásobný vítěz grandslamu Jimmy Connors.

„Chcete-li zastavit Rafu na antuce, potřebujete na druhé straně dva lidi,“ uvedl už bývalý trenér Tomáše Berdycha Goran Ivaniševič. Ještě dál zašel Stan Smith, vítěz dvou grandslamů. „Hrát s Nadalem na antuce by bylo jako návštěva u zubaře na čištění kořenových kanálků.“

Za vítězství na French Open si Rafael Nadal vydělal stejně jako o den dříve nečekaná královna žen, Lotyška Jelena Ostapenková, 2,1 milionu eur, v přepočtu přes 55 milionů korun. Po triumfu se posune v novém vydání žebříčku ATP na druhé místo.

French Open patří jedinému muži - Rafaelu Nadalovi
French Open patří jedinému muži - Rafaelu Nadalovi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud