24. srpna 2016 • 16:01

Tenisová SUPERakce v Praze! Evropa s Nadalem a Federerem vyzve svět

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle datum si zaškrtněte v kalendáři. Příští rok od 22. do 24. září bude Praha praskat ve švech tenisovým talentem. Roger Federer s Rafaelem Nadalem a dalšími hvězdami odehrají v O2 Areně premiérový ročník Laver Cupu, turnaje inspirovaného golfovým Ryder Cupem. Tým Evropy se v něm postaví zbytku světa, čili z odvěkých rivalů Federera s Nadalem budou tentokrát spoluhráči. Hvězdný lesk dodají i kapitáni. Evropskému výběru bude šéfovat Björn Borg, světový tým si vezme na starost John McEnroe.



Nemá to být pouze exhibiční zápolení, ale skutečně ostrý boj, v němž půjde o prestiž (a také velké peníze). Tenis hledá nové formáty, jimiž by přitáhl pozornost. A také uctil největšího z největších – australskou legendu Roda Lavera. S tímhle nápadem přišel Roger Federer a ujal se ho jeho dlouholetý agent Tony Godsick s výraznou podporou australské federace.

Organizátoři chtěli první ročník v roce 2017 odehrát v Evropě a rozhodovali se mezi Prahou a Berlínem. Nakonec zvítězila česká metropole. „My organizátoři, špičkoví světoví hráči i všichni diváci budeme stát u zrodu velké sportovní tradice, půjde o unikátní sportovní víkend,“ pravil Miroslav Černošek, majitel České sportovní, jež bude jedním z promotérů akce.

Zklamaný Roger Federer
Zklamaný Roger Federer

Federer s  Nadalem jsou první dvě oficiálně potvrzená jména, čeká se ale přísun dalších es. V předchozích měsících už akci vyslovili podporu také Novak Djokovič a další. Oba týmy budou složeny ze šesti hráčů, čtyři budou nominování podle umístění v žebříčku ATP a další dva vyberou kapitáni.

Formát turnaje je jednoduchý. Každý den od pátku do neděle proběhnou tři singlové duely a jedna čtyřhra. V pátek je každý vítězný zápas honorován jedním bodem, v sobotu dvěma a v neděli třemi body. „S Rafou jsme proti sobě nesčíslněkrát stáli jako soupeři, každý na jiné straně sítě. Bude vzrušující nastoupit s ním jako spoluhráčem v jednom týmu,“ řekl Roger Federer při středeční tiskové konferenci v New Yorku.

Informace o prodeji vstupenek budou zveřejněny v průběhu podzimu letošního roku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud