15. února 2017 • 12:37

Superstar v Praze! Federer přijede do Česka propagovat Laver Cup

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěz nedávného Australian Open švýcarský tenista Roger Federer se objeví v pondělí v Praze. Osmnáctinásobný grandslamový šampion přijede propagovat zářijový Laver Cup a fanouškům se ukáže na Staroměstském náměstí. Setká se i s českou jedničkou Tomášem Berdychem.



"Přijedu příští týden do Prahy. Kam bych se měl jít podívat?" napsal dnes bývalý první tenista světa na sociálních sítích. "V Praze žiju. Potkáme se a provedu tě," reagoval z turnaje v Rotterdamu Berdych, který by si na akci mohl také zahrát.

První ročník Laver Cupu, v němž se utká tým Evropy s výběrem světa, se uskuteční v pražské O2 areně 22. až 24. září. Federer má v české metropoli v plánu také focení materiálů, kterými se akce bude prezentovat.

V Praze se Federer objeví po téměř deseti letech. Naposledy hrál v české metropoli daviscupovou baráž, v které Švýcaři českým tenistům podlehli 2:3.

"Půjde o krátkou návštěvu Prahy, jejímž hlavním cílem bude informovat fanoušky o předprodeji vstupenek na Laver Cup. Hlavním bodem návštěvy bude setkání s fanoušky na Staroměstském náměstí v pondělí po poledni," řekl ČTK Karel Tejkal, mluvčí České sportovní, která Laver Cup Cup spolu s O2 arenou v Česku organizačně zajišťuje.

Podle webu Laver Cupu bude prodej vstupenek zahájen koncem února a ceny se budou pohybovat od 4500 do 17.900 korun na pět zápasů. Vstupenky na jednotlivá utkání budou v prodeji podle dostupnosti hned poté a jejich ceny budou začínat na 990 korunách. V prodeji už jsou VIP vstupenky a pět zápasů v sekci zvané West Lounge přijde na 27.900 korun a v Rocket Clubu podél kurtu na 64.900 korun.

Evropský tým povede jako kapitán Švéd Björn Borg a jeho protějškem bude Američan John McEnroe. Jistá je účast Federera a Španěla Rafaela Nadala.

Akce vymyšlená jako pocta Australanovi Rodu Laverovi by se měla konat každý rok v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry. Už je jasné, že v roce 2019 bude ve Spojených státech a pak znovu v Evropě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud