20. února 2017 • 13:20

Federer v Praze lákal na Laver Cup: Žádná exhibice, ale tvrdý turnaj

Autor: iSport.cz, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovouto personu nepotkáte v Praze každý den! Do českého hlavního města zavítal v pondělí nejlepší tenista historie Roger Feder, který zde propagoval zářijový Laver Cup. S Tomášem Berdychem si zapinkal na lodi pod Karlovým mostem, poté společně pozdravili fanoušky na Staroměstském náměstí a zahájili odpočet do startu exkluzivního turnaje, ve kterém se v O2 areně střetne výběr Evropy s týmem světa. Na tiskové konferenci pak Federer slíbil, že Laver Cup nebude žádná exhibice, ale tvrdý boj o vítězství. Záznam akce v centru Prahy najdete na Facebooku deníku Sport!



"Absolutně to vezmeme vážně. Není to exhibice, chceme vyhrát," slíboval Federer fanouškům na Staroměstském náměstí. "Jde o to, aby to byl tvrdý turnaj s tvrdými zapasy. Nebude to skutečná exhibice, Rod Laver po nás chce, abychom zastupovali naši část světa a hráli o vítězství," dodal pak na tiskové konferenci.

Speciální SESTŘIH: Hvězdný Federer v Praze. S Berdychem propagovali Laver Cupu
Video se připravuje ...

Zároveň prozradil, že se moc těší na to, jak bude v jednom týmu s Rafaelem Nadalem (to je spolu s Federerem druhý z potvrzených účastníků). A že by si s ním moc rád zahrál čtyřhru. "Vážně bych si chtěl zahrát s Rafaelem, naše rivalství je speciální, chci ho mít na své straně," vyjádřil se Federer.

Federer se těší na Laver Cup a chce hrát debl s Nadalem
Video se připravuje ...

Ten si zahrál tenis s Tomášem Berdychem na plovoucím kurtu pod Karlovým mostem, český hráč mu zároveň osvětlil největší turistické zajímavosti Prahy. "Skvělá propagace tenisu ve významné tenisové zemi," konstatoval Federer, který se do Prahy vrátil po deseti letech od prohraného Davis Cupu se Švýcarskem. "Je skvělé, že budou na naší straně," usmíval se na tiskové konferenci.

Laver Cup se koná v pražské O2 areně od 22. do 24 září, balíčky vstupenek na všechny tři dny se začnou prodávat tento pátek. Více informací o prodeji lístků najdete zde »

Federer si na Vltavě zapinkal s Berdychem
Video se připravuje ...

Tenisový svátek Laver Cup ozdobí Roger Federer i Rafael Nadal
Video se připravuje ...

Hvězdný Federer propaguje v Praze Laver Cup. S fanoušky se sešel na Staroměstském náměstí
Video se připravuje ...

Dění kolem Rogera Federera v Praze jsme sledovali ONLINE:

13.15 "Vtipkovali jsme, že bychom to měli dělat každý den," smál se Federer. "Skvělá propagace tenisu ve významné tenisové zemi," konstatoval.

13.13 "Na lodi byla lehce zima, ale byla to skvělá příležitost, jak Rogerovi ukázat nějaká ikonická místa v Praze. Bylo to úžasné hrát pod Karlovým mostem. Dobře připraveno, moc jsme si to užili," potěšilo Tomáše Berdycha. 

13.09 Vždycky jste říkal, že obdivujete Ivana Lendla, kolikrát jste se potkali a o čem jste mluvili? "Mluvili jsme většinou o tenise (smích). Je to jeden z nejúžasnějších tenistů, jeho výsledky jsou neuvěřitelné. Když jdete pod povrch, uvidíte konzistenci, je úžasné, co dokázal, je to jeden z lidí, který změnil tenis natrvalo. Je skvělé, že se legendy vracejí, trénují, hrají… Jeho přítomnost jsem si vždycky užíval, stejně jako zápasy," sklonil se Federer před velikánem s českými kořeny.

13.02 Jaký je vysněný partner Rogera Federera do deblu? "Vždycky jsem si chtěl zahrát s Rafou. Už je moc nehraju, zahrál jsem si svými švýcarskými kolegy. Vážně bych si chtěl zahrát s Rafaelem, naše rivalství je speciální, chci ho mít na své straně," vyjádřil se Federer.

13.00 Co mají fanoušci očekávat? "Jde o to, aby to byl tvrdý turnaj s tvrdými zapasy. Nebude to skutečná exhibice, Rod Laver po nás chce, abychom zastupovali naši část světa a hráli o vítězství. Bude to ve vyprodané aréně a určitě v úžasné atmosféře," těší se Federer na pražské dobrodružství.

Roger Federer si dělá selfíčko s Tomášem Berdychem pod Karlovým mostem, kde propagovali tenisový Laver Cup
Roger Federer si dělá selfíčko s Tomášem Berdychem pod Karlovým mostem, kde propagovali tenisový Laver Cup

12.57 Tiskovou konferenci zahájila primátorka Adriana Krnáčová. „Nikdy v životě jsem si nemyslela, že budu sedět vedle Rogera Federera a Tomáše Berdycha. Je to velká čest.“

12:44 Roger Federer bude od 12.55 odpovídat novinářům na tiskové konferenci.

12:35 Trubači odstartovali odpočítávání do startu Laver Cupu – ten se začne hrát za 214 dní. Tenisty pozdravila i primátorka Prahy Adriana Krnáčová, která dostala od Rogera Federera speciální raketu. Federer s Berdychem pak mezi fanoušky poslali po jednom míčku, který znamenal první lístky na tenisovou akci roku. Oficiální předprodej bude zahájen v pátek.

12:31 Federer se vrátil do Prahy po 10 letech. „Prohráli jsme,“ usmíval se Federer při vzpomínce na Davis Cup. „Ale to je v pohodě, jsem rád, že konečně budu s Tomášem v jednom týmu,“ uvedl Švýcar. „Praha je jedno z nejkrásnějších měst,“ odpověděl pak fanouškům s tím, že by tu rád strávil delší čas s manželkou a s dětmi.

12.25 "Myslím, že to bude jeden z největších turnajů za poslední léta," prohlásil Roger Federer k nadšeným fanouškům a slíbil, že Laver Cup nebude jen tak obyčejná exhibice. "Absolutně to vezmeme vážně. Není to exhibice, chceme vyhrát," slíbila švýcarská legenda.

12:20 Roger Federer na pódiu, jeho výstup jsme sledovali LIVE přímo ze Staroměstského náměstí:

12.14 Řekni sýr... Roger Federer už tweetuje z Prahy:

11.58 "Hrál jsem už na několika úžasných místech a tohle vede, protože město je opravdu krásné," nechal se slyšet Roger Federer.

Roger Federer si dělá selfíčko s Tomášem Berdychem pod Karlovým mostem, kde propagovali tenisový Laver Cup
Roger Federer si dělá selfíčko s Tomášem Berdychem pod Karlovým mostem, kde propagovali tenisový Laver Cup

11:55 Program se po focení u Karlova mostu maličko posouvá, Federer by měl na Staroměstské náměstí dorazit krátce po dvanácté hodině.

11:44 Tenisová megastar Roger Federer by se měl každou chvíli objevit na pódiu na Staroměstském náměstí. Měl by také odpálit mezi fanoušky pár míčků s logem Laver Cupu. Kdo je chytí, získá první sady lístků na unikátní tenisovou akci!

11.30 Podívejte se na "zápas" Federera s Berdychem na lodi. Švýcar se při nástupu ptal českého tenisty, jestli je ta loď jeho :-)

11.20 Na Staroměstském už čekají na tenisovou hvězdu davy fanoušků, atmosféru žhaví moderátor Libor Bouček.

Foto 

11.00 Roger Federer po desáté hodině přistál v Praze a poté se přesunul do centra, kde si na lodi pod Karlovým mostem zahrál tenis na připraveném kurtu s výhledem na most i Pražský hrad.

Roger Federer dnes od 11.45 na Staroměstském náměstí pozdraví fanoušky a s Tomášem Berdychem odpálí několik míčků s logem akce – a právě ty budou pro šťastné majitele znamenat první sady lístků na unikátní tenisovou akci. Poté se budou fotit s Týnským chrámem za zády.

Z akce na Staroměstském náměstí vám nabídneme živý přenos na Facebooku

deníku Sport!

Laver Cup

Laver Cup je nová světová hvězdná tenisová akce, jejíž první ročník se uskuteční od 22. do 24. září 2017 v Praze. V O2 areně se během tří dnů utká tým Evropy s výběrem světa, už jistými účastníky jsou Roger Federer a Rafael Nadal. Oba rivalové budou hrát díky Laver Cupu za jeden tým, jehož kapitánem bude legendární Švéd Björn Borg. Jeho protějškem u výběru světa bude další tenisový velikán John McEnroe.

Tým Evropy i tým světa na Laver Cupu budou složeny ze šesti hráčů, čtyři budou nominování podle umístění v žebříčku ATP a další dva vyberou právě kapitáni. Formát turnaje je jednoduchý. Každý den od pátku do neděle proběhnou v pražské O2 Areně tři singlové duely a jedna čtyřhra. V pátek je každý vítězný zápas honorován jedním bodem, v sobotu dvěma a v neděli třemi body. V případě vyrovnaného stavu rozhodne extra duel ve čtyřhře.

Laver Cup by se měl stát tenisovou obdobou tradičního golfového Ryder Cupu. Akce vymyšlená jako pocta legendárnímu Australanovi Rodu Laverovi by se měla konat každý rok v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry. Pořadatelství by se mělo střídat každoročně mezi Evropou a světem, v roce 2019 by se mělo hrát v USA.

Roger Federer si dělá selfíčko s Tomášem Berdychem pod Karlovým mostem, kde propagovali tenisový Laver Cup
Roger Federer si dělá selfíčko s Tomášem Berdychem pod Karlovým mostem, kde propagovali tenisový Laver Cup

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud