9. srpna 2017 • 14:40

Hvězdný Laver Cup: Týmy Evropy i světa znají své základní čtyřčlenné sestavy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiérového ročníku tenisového Laver Cupu se na konci září v Praze zúčastní také Chorvat Marin Čilič a Američan Sam Querrey. Základní čtyřčlenné sestavy týmů Evropy i světa jsou tak nyní uzavřeny, po skončení US Open zveřejní kapitáni Björn Borg a John McEnroe jména držitelů dvou volných karet.



 Osmadvacetiletý Čilič je vítězem US Open z roku 2014, dohromady ovládl 17 turnajů na okruhu ATP a ve světovém žebříčku figuruje na šestém místě. Letos si zahrál finále Wimbledonu proti Rogeru Federerovi, s nímž se sejde v týmu Evropy.

 

"Vím, jak skvělou letošní sezonu Roger má, proto bude úžasné si s ním zahrát v Praze společně v jednom týmu," uvedl Čilič v tiskové zprávě. "Být součástí prvního ročníku Laver Cupu je opravdu vzrušující a je to něco, na co se doopravdy moc těším. Reprezentovat tým Evropy je pro mě velkou poctou," dodal loňský finalista Davis Cupu.

 

Tenisový svátek Laver Cup ozdobí Roger Federer i Rafael Nadal
Video se připravuje ...

S Federerem a Čiličem jsou v týmu Evropy také španělský antukový král Rafael Nadal a Rakušan Dominic Thiem. Ke startu je připraven i Tomáš Berdych. "Tým Evropy shromáždil spoustu silných hráčů a já nemůžu být více nadšený," řekl Borg.

Devětadvacetiletý Querrey má turnajových trofejí deset, v žebříčku je nyní dvacátý a ve výběru světa bude třetím Američanem s Johnem Isnerem a Jackem Sockem. Tým doplní Kanaďan Milos Raonic.

 

"Tým Evropy má sice tři grandslamové šampiony, ale tým světa má čtyři hráče s nejtvrdším podáním na světě," upozornil kapitán McEnroe. "Sam je nebezpečný hráč, který během posledních dvou let dvakrát ve Wimbledonu zaskočil světové jedničky, a do týmu přinese kvalitní tenis," doplnil.

 

Akce pořádaná jako pocta australské tenisové legendě Rodu Laverovi se v pražské O2 areně uskuteční od 22. do 24. září. Konat by se měla vždy v září s výjimkou roku, v němž jsou letní olympijské hry.

 

Federer se těší na Laver Cup a chce hrát debl s Nadalem
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud