15. září 2017 • 04:50

Berdych zve na Laver Cup a hvězdné spoluhráče: Roger má rád srandu

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už příští víkend (22. - 24. září) se do Prahy sletí tenisová smetánka. Premiérový ročník Laver Cupu naláká do Česka největší hvězdy, v jednom týmu Evropy si vedle sebe zahrají i Roger Federer a Rafael Nadal. V nominaci nechybí ani nejlepší Čech Tomáš Berdych. "Moc se těším," nezastírá brzy 32letý tenista.



Berdych se o jedné z největších sportovních akcí, která se na české půdě kdy konala, rozpovídal při čtvrteční návštěvě redakce deníku Sport a portálu iSport.cz.

"Moc se na to těším, hlavně kvůli tomu, že takový turnaj se hraje poprvé a navíc je v Praze. Jde o neuvěřitelný úspěch, poctu pro celé město," zdůrazňuje.

Těší se na skvělou atmosféru vyprodané O2 Areny. "Tenisoví fanoušci jsou tady jedni z nejlepších, jakou kulisu předváděli při daviscupových utkáních, to bylo neuvěřitelné, i když teď to asi bude něco jiného," chválí české diváky.

V rámci Laver Cupu se v v Praze utkají dva týmy - výběr Evropy, kde figuruje Berdych a nechybí ani hvězdní Nadal s Federerem, proti výběru světa, kde zase najdeme například australského bouřliváka Kyrgiose.

Tomáš Berdych zve na Laver Cup. Je na co se těšit, hlásí
Video se připravuje ...

"Formát turnaje je hodně unikátní v tom, že hrajeme celý rok proti sobě a najednou budeme sedět na jedné lavičce a navzájem se podporovat," líbí se Berdychovi. "Jsou tam hodně zajímavá spojení. Nejvíc sledovaní Federer a Nadal budou v jednom týmu, je tam strašná spousta scénářů. Za tři dny se skoro nikde nedá vidět tolik takového tenisu," láká Berdych fanoušky.

Český tenista patří k nejzkušenějším borcům na okruhu, díky Laver Cupu měl v rámci propagace turnaje možnost lépe poznat i švýcarskou legendu Rogera Federera. Asi nejlepší tenista všech dob Berdycha příjemně překvapil.

"S Rogerem jsem strávil den v Praze. Jen se mi potvrdilo, že jak ho člověk vidí perfektního na dvorci, takový mi přijde i mimo kurt," přibližuje Berdych. "Zvládá všechny povinnosti jako profesionál, je i takový, že má rád srandu. Dokázal se pobavit, až by to do něj člověk nečekal. Je s nim dost sranda," usmívá se finalista Wimbledonu z roku 2010.

S osobností Nadala, druhého tenisového velikána, ale srovnávat nemůže. "Rafu takhle absolutně neznám, na turnajích se hodně se upíná ke svému týmu. Ale je to takhle u většiny Jižanů, drží víc pospolu," přiznává.

Tomáš Berdych vstoupil do síně slávy Deníku Sport. Grand slam? Pořád je tu Federer, směje se Berdych
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud