18. září 2017 • 15:50

Federer je v Praze. Bude dobré mít Rafu konečně na své straně, smál se

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ahoj všichni, zamával chlap v roztrhaných džínách a červené mikině s kapucou, když prošel na ruzyňském letišti bránou do České republiky. Jako vždy hladce oholený a dobře naladěný. Tenisový král Roger Federer dorazil jako první na Laver Cup, akci, kterou sám vymyslel. Její první ročník se odehraje od pátku do neděle v O2 Areně a šestatřicetiletý Švýcar se již nemůže dočkat. Ač ho při nedávném US Open trápila bolest zad, po odpočinku se již cítí lépe. „Doufám, že bych si mohl zahrát debl s Rafou a alespoň jeden singl,“ poodhalil své plány.



Devatenáctinásobný grandslamový šampion dorazil do Prahy privátním letadlem ve tři čtvrtě na jednu. Zatímco druhá největší star Rafael Nadal dorazí do Česka až v úterý v noci, duchovní otec myšlenky Laver Cupu, jenž má rád věci pod kontrolou, přiletěl s předstihem.

„Nemůžu se dočkat na arénu, jak bude vypadat, jaký bude kurt, protože vím, že se chystají nějaké speciality. Je hezké být zpátky v Praze, to město miluju a nemůžu se dočkat, až si tady zahraju,“ vyprávěl Federer , jenž si v roce 2006 zahrál v Praze daviscupovou baráž a v únoru v české metropoli propagoval Laver Cup.

Rivalita s Nadalem jde při Laver Cupu stranou, budu mu naplno fandit, říká Federer
Video se připravuje ...

Že se turnaj s nejlepšími hráči světa, kteří nastoupí v barvách Evropy a Světa, podařilo zorganizovat, bere za velký úspěch. A těší se na svůj tým, v němž se setká s věčným rivalem Nadalem, Tomášem Berdychem , Marinem Čiličem, Dominicem Thiemem a Alexandrem Zverevem.

„Pro všechny z nás bude dost výjimečné být v jednom týmu s takovými hráči. Navíc budeme mít za kapitána Björna Borga... Vyhrát Laver Cup pro tým Evropy by pro mě znamenalo hodně. Snad budu hrát dobře,“ přál si Švýcar.

Poprvé v životě bude brát Nadala, s nímž se utkal 37krát (14:23), za spoluhráče. Asi největší rivalita v dějinách tenisu projde zajímavou proměnou. „Bude to zvláštní a dobrý pocit být s Rafou v jednom týmu. Odehráli jsme spolu velké bitvy a je skvělé ho mít konečně na své straně. Třeba ve čtyřhře nebo ho jen podporovat a obdivovat jeho hru, jeho osobnost. Bude to jiné po všech těch letech fandit Rafovi,“ uznal Federer.

Přípravy na Laver Cup v O2 aréně vrcholí
Video se připravuje ...

Tomáš Berdych zve na Laver Cup. Je na co se těšit, hlásí
Video se připravuje ...

Tenisový svátek Laver Cup ozdobí Roger Federer i Rafael Nadal
Video se připravuje ...

Zde si přečtěte zajímavosti o Federerově manželce Mirce >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud