Jonáš Bartoš
22. září 2017 • 17:42

Laver Cup strhl diváky i hráče. Jágr zdravil, Federer radil kapitánovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký tenisový svátek v Praze se rozběhl na plné obrátky! A hned odpolední program Laver Cupu v O2 Areně naznačil, že bude na co se dívat. Všechny čtyři sety úvodních pátečních duelů mezi výběrem Evropy a výběrem Světa končily tiebreakem, ten druhý mezi Dominikem Thiemem a Johnem Isnerem rozhodl až závěrečný supertiebreak. Dramatický průběh bavil naplněnou O2 Arenu i samotné hráče, kteří svým parťákům fandili na speciálních lavičkách u černého kurtu. Tenisový svátek do haly přilákal také řadu celebrit. Publikum dlouze tleskalo, když se na kostce objevil Jaromír Jágr s přítelkyní Veronikou Kopřivovou.



Už otevírací utkání mezi Marinem Čiličem (výběr Evropy) a Francesem Tiafoem (výběr Světa) diváky pořádně navnadilo. Kvalitní souboj na černém kurtu od prvního do posledního míčku diváci oceňovali hlasitým potleskem. Chorvatský tenista nakonec po téměř dvou hodinách na kurtu a dvou vítězných tieabreacích přinesl do evropské šatny první bod.

„Jsem hrdý na to, že jsem mohl nastoupit v zahajovacím zápasu téhle výjimečné akce. Bylo mi ctí hrát v takový speciální moment a s výjimečnými hráči za svými zády,“ děkoval po utkání tleskajícím fanouškům vytáhlý Chorvat.

Ještě lepší podívanou nabídl druhý duel v pořadí. Dominic Thiem s Johnem Isnerem končily zápas až supertiebreakem, předchozí dva sety rozhodly opět tiebreaky. Šlo především o střet dělového servisu z ruky 211 centimetrů vytáhlého Američana se skvělým jednoručným bekhendovým prohozem mladého Rakušana. Právě Thiem nakonec urval druhý bod a získal náskok pro evropského favorita.

Souboje na kurtu nebyly žádným exhibičním odlehčením, ale nesmlouvavým bojem naplněným kvalitním tenisem. Aktéři zahajovacích duelů jednoznačně vyvrátili všechny pochyby, že si hráči přijeli do Prahy jen zapinkat.

Jágr na kostce, palec nahoru

Dramatické řežby rovněž strhly obě lavičky. Jedním z hesel unikátní akce je týmové pojetí ve sportu, kde se běžně hraje jen na vlastní triko. Evropský výběr se už před startem úvodního duelu u své lavičky chytil za ramena v kroužku, což v tenise nebývá zvykem. Ze světových hvězd svého oboru srší jednota a touha po společném úspěchu, jak všichni aktéři slibovali už před vypuknutím vzájemného soupeření.

Oba celky své hráče povzbuzovaly ze všech sil včetně legendárních Federera s Nadalem . Švýcarský elegán dokonce během duelu Dominika Thiema neváhal přiběhnout až přímo k hráčské lavičce, kde povzbudil mladého tenistu a předal postřehy kapitánovi Borgovi. Žilo to i na druhé straně, kde se sešel výběr plný mladých talentů.

„Všichni ve světovém výběru jsme opravdoví přátelé. Zejména já, Nick (Kyrgios) a Jack (Sock) k sobě máme extrémně blízko. Bylo velmi zábavné se na ně dívat,“ přiznal po svém zahajovacím duelu poražený mladík Frances Tiafoe.

Speciální akce láká v Praze i vzácné publikum. Mezi těmi, které v prvních dvou duelech zachytila kamera, byla například dlouholetá šéfka prestižního módního časopisu Vogue Anna Wintour. Dáma, která sama tenis ráda hraje a pravidelně v New Yorku navštěvuje US Open.

Největší pozdvižení vyvolal jiný host. V obecenstvu nechybí Jaromír Jágr, hokejová ikona, která už mnohokrát rozjásala narvanou O2 Arenu při zápasech národního týmu. Legendární útočník přišel s přítelkyní Veronikou Kopřivovou , když ho zabrala kostka nad kurtem, odpověděl tleskajícím fanouškům zdviženým palcem.

Pohledné a vyrovnané zápasy navnadily do dalšího programu celého víkendu. Půjde o nesmlouvavý boj modrých proti červeným, tedy Evropy proti zbytku světa. Přesně tak, jak si organizátoři i všichni tenisoví fanoušci přejí.

Jaromír Jágr se v hledišti s přítelkyní Veronikou Kopřivovou dobře bavil
Jaromír Jágr se v hledišti s přítelkyní Veronikou Kopřivovou dobře bavil

Být v týmu s Federerem a Nadalem, je nepopsatelné, říká Dominic Thiem
Video se připravuje ...

Vše o Laver Cupu 2017 ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud